Ödemiş 8. Süs Bitkileri Fuarı Üreticiyi Memnun Etti

Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Süs-Bir’in bu yıl 8.’sini düzenlediği Süs Bitkileri Fuarı, sektörü buluşturmayı başardı....

Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Süs-Bir’in bu yıl 8.’sini düzenlediği Süs Bitkileri Fuarı, sektörü buluşturmayı başardı. Fuarın ikinci gününde yurt içinden alıcı konumundaki belediyeler ve firmaların yanı sıra, yurtdışından da konuklar üreticiyle buluştu. Toplam 77 standın açıldığı fuarda katılımcılar ilgiden memnun.

Bayındır’dan 7. kez fuara katılan Büşra Çiçekçilik’in sahibi Mehmet Emin Koçaroğlu, Ödemiş’teki bu organizasyonun her geçen yıl daha çok alıcıyı çektiğini söyledi. Sektörün gelişimine paralel olarak Ödemiş Süs Bitkileri Fuarı’nın da gelişim gösterdiğini belirten Koçaroğlu, “10 yıl önce bu sektör bu kadar popüler değildi. Biz yaklaşık 10 yıldır bu işin içindeyiz. Son 5 yılda süs bitkileri sektörü büyük ivme kazandı. TOKİ’nin, Karayolları’nın alıcı olmasıyla talep arttı. Bu üretimi de olumlu etkiledi. Ödemiş’teki bu fuar da büyük önem kazandı. Burası bir panayır değil tam anlamıyla bir sektör fuarı. Çünkü alıcıyla üretici burada buluşuyor. Fuarın ilk gününde 4 kamyonluk satış yaptık. Bu da fuarın etkin oluşunu gösteriyor. Gelecekte bu sektörün kalbi Ödemiş’te, Bayındır’da yani Küçük Menderes havzasında atacak. O zaman çok daha büyük bir fuar haline dönüşecektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz