Ödemiş Belediye Başkanı Keskin, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü Kutladı

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, 5 Aralık Çarşamba günü belediyedeki bayan personelle Yıldız Kent Arşivi...

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, 5 Aralık Çarşamba günü belediyedeki bayan personelle Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde (ÖYKAM) bir araya gelerek, kadınların seçme ve seçilme hakkı gününü kutladı.

Keskin burada yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti, kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biridir. 5 Aralık 1934’te Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun 10. ve 11. maddeleri değiştirilerek kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı” dedi.

Keskin, şunları söyledi: “Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme kadına verdiği değer ile doğru orantılıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’te kadına seçme ve seçilme hakkı vererek, Türk Kadınına olan güvenini açıkça göstermiştir. Türk kadını, tarih boyunca sosyal statüsü itibariyle hep erkekle beraber yer aldı. Aile hayatında olduğu kadar çalışma hayatında da önemli görevler alarak, başarılara imza attı. Aydınlık geleceğimizin sahipleri çocuklarımızın gelişiminde büyük emeği olan kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü yürekten kutluyorum. Kadına verdiğimiz önem, sadece seçme ve seçilme hakkı tanımak ya da yerel yöneticiler olarak yasaların bizlere tanıdığı imkanlar doğrultusunda Kadın Konukevleri açmak olmamalı. Ödemiş Belediyesi olarak kadınlarımızın sosyal yaşantılarına katkı sağlamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz. Kız çocuklarımızın eğitimine büyük önem gösteren belediyemiz, 2009 yılında 100 kişilik Kız Öğrenci Konuk Evi’ni hizmete sundu. Kadınlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlaması amacıyla park bahçe ve temizlik işlerinde kadınlarımıza dönüşümlü iş imkanı sunduk. Kent Konseyi işbirliği ile yürüttüğümüz “İpekböcekçiliğinin Yeniden Canlandırılması” projesi kapsamında Ödemiş ve çevresindeki bir çok kadınımıza üretim imkanı sunarak, para kazanmalarını sağladık. Kadınlarımızın el işlerini ve becerilerini geliştirmesi amacıyla el sanatları kursları düzenledik. Mart ayında açılan Kadın Kooperatifinin oluşmasında destek sağlayan belediyemiz ve kooperatif çalışmalarına da katkı sağlamaktadır. Birçok ilde bile henüz açılmayan Kadın Konuk Evi, kentimizde 2011 yılı Mart ayında bu yana hizmet vermektedir. Ödemiş Belediyesi olarak kadınlarımızın toplumsal ve aile yaşamının her anında kendine güvenli, rahat ve huzurlu bireyler haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz