Ödemiş Belediyesi İlçede Yapılması Planlanan Motodrag Pisti'nin İlk Etap İhalesini İptal Etti.

Spor Toto Teşkilatı'nın 1.6 milyonluk desteğiyle Ödemiş Belediyesi'nce yapımı planlanan uluslar arası standartlardaki motodrag pistinin...

Spor Toto Teşkilatı'nın 1.6 milyonluk desteğiyle Ödemiş Belediyesi'nce yapımı planlanan uluslar arası standartlardaki motodrag pistinin ilk etap ihalesi Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan beklenen ödemenin yapılmaması üzerine iptal edildi.

Uygun İnşaat'ın kazandığı birinci etap ihalesinin iptal nedeninin Spor Toto'nun ihalenin ardından %10'luk ödeneği vermemesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bekir Keskin, pistin ilk etabıyla ilgili kamulaştırma sorununun bulunmadığını ifade etti.Spor Toto ismini taşıyacak motodrag pistiyle ilgili şimdiye dek hiçbir ödenek alamadıklarını kaydeden Keskin, "Desteğin kamulaştırma yapılmadığı gerekçesiyle gönderilmediği söyleniyor. Bizim ilk etap ihalesini yaptığımız bölümde tribün inşa edilecek. Bu alan zaten belediyenin. Yani kamulaştırmaya gerek yok. Bununla ilgili şartnamede bir madde de yok Bize akıl değil para versinler" dedi.

Reklam
Reklam

Belediyenin kendi imkanlarıyla bu pisti inşa edemeyeceğini belirten Keskin, "İlk etapta tribün, ikinci etapta pisti bitireceğiz. İhale sonrasında Spor Toto Teşkilatı'nın %10'luk ödeme yapması gerekiyordu. Bu şart yerine getirilmedi, bu nedenle ihale iptal edildi. Konuyla ilgili belirsiz bir durum var. Taahhüt edilenler yapılmadı" dedi.

İKİNCİ BÜYÜK PİST OLACAKTI

Spor Toto Teşkilatı ilçede yapılması planlanan motodrag pisti için 1.6 milyon lira hibe desteği çıkarmış, Ödemiş belediyesi de pistin yapılabilmesi için uygun yer arayışının ardından Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi'nin doğusunda kalan derenin ıslah edilip pist yapılması için hazırlıklara başlamıştı. Almanya'daki pisten ardından Avrupa'nın ikinci büyük pisti olarak tasarlanan Ödemiş motodrag pistine 4 bin kişilik tribün inşa edilecekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: