Ödemiş Çydd’de Yeni Yönetim

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ödemiş Şubesi'nin 3. Olağan Kongresi, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ödemiş Şubesi'nin 3. Olağan Kongresi, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi toplantı salonunda yapıldı.

Kongrenin divan başkanlığına Yaşar Varış, üyeliklere de Ömer Akşahan ve Sadettin Şanlı seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, divan başkanı Yaşar Varış bir konuşma yaptı. Varış, “1989 yılında kurulan Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması ve korunması ve çağdaş yaşam için çağdaş eğitimin şart olduğu günümüzde, derneğimiz hedefine ulaşmak için çağdaş eğitimin şart olduğunu ifade eder. Bu kapsamda bizde kız öğrencileri ve erkek öğrencileri eğitim kurumlarında okutarak burs vererek birer çağdaş aydın genç olarak yetişmelerini istiyoruz” dedi

Reklam
Reklam

Şube Başkanı Ayla Gacar da, konuşmasında şunları söyledi: “Çağdaş yaşam, çağdaş insan demektir. Atatürk ilke ve devrimleri ile kazandığımız bu görüşe uygun davranarak, hep sahip çıktık. Her fırsatta belirttiğimiz üzere tüm görüşlere aynı mesafede bulunduk. Biz işimizi yaparak kız öğrencilerimiz başta olmak üzere başarılı ihtiyaç sahibi örencilerimize burs vererek sahip çıktık. Sadece burs vermekle kalmayıp, Onların çeşitli etkinliklerde bulunmalarına ve hafta sonları etüt çalışmaları yapmalarını sağladık. Onları daha yakından tanımayı ve gücümüz yettiğince tamamlamaya çalıştık. Bütün bunları sizlerden aldığımız maddi ve manevi desteklerle yapabildik. Ayrıca başımız sıkıştığında da belediye başkanımız Bekir Keskin’den ve bizi bu salonu sağlayan müze müdürümüz Prof. Dr. Engin Berber’e ve bize bursları ile destekleyen üyelerimize ve binamızı tahsis eden Ülkü Başsoy’a teşekkür ediyor ve Türkan Saylan’ı da rahmetle anarak bağımsız, çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti için, Türkiye Cumhuriyeti için yolunuz açık olsun.”

Reklam
Reklam

Bu dönem yönetim kurulu ile birlikte tekrar aday olmayan Ayla Gacar, yeni seçilecek yönetime de başarılar diledi. Dernek üyesi yaşı 70’i aşmış 13 kişiye de derneğe katkılarından dolayı plaket verildi. Daha sonra divana sunulan öneri ile yeni yönetim kurulunun isimleri belirlenerek açık oylama ile seçildiler.

Oluşturulan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Sahavet Alp, Sevinç Aras, Sevim Varol, Yüksel Berber, Ömer Akşahan, Güner Güngör, M. Aykut Dural, Sevim Appak, Salih Şağlı Çındıroğlu, Erdoğan Kalaycı.

Denetleme kurulu asil üyeliklerine Sadettin Şanlı, Nezihe Uzunkol, Ayla Gacar, yedek üyeliklere Zeki Yılmaz, B. Galip Yavuz, Solmaz Akyüz, Kamuran Köymenoğlu, Meryem Çakır, Vicdan Aras seçildi.

Nurgül Fidan, Serpil Özben, Selen Köymen, Sena Bayar seçilirken yedek delegeler Nezihe Uzunkol, Tülin Bozoğlu, Sahavet Alp, Sevim Appak ise delege oldu.

İlk toplantıda Yönetim Kurulu kendi içerisinde dernek başkanını seçecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: