Ödemiş Denetimli Serbestlik’ten “problem Çözme Becerileri” Semineri

Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, yükümlülere yönelik eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında faaliyet, seminer ve...

Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, yükümlülere yönelik eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında faaliyet, seminer ve grup çalışmalarına devam ediliyor.

Bu kapsamda Ege Üniversitesi ile işbirliği yapan Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü “Problem Çözme Becerileri” konulu seminer düzenledi.

Ödemiş Belediyesi Otogar Nikah Salonunda yapılan seminere Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Baro Temsilcisi Avukat Erdem Boyacı, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan, Ödemiş Cezaevi İkinci Müdürü Erhan Özer, cezaevi uzman personelleri, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, denetimli serbestlik personelleri ve 80 yükümlü katıldı.

Reklam
Reklam

Ege Üniversitesi Hemşirelik Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Satı Doğan Bozkurt; çatışmanın tanımını yaparak, insanları çatışmaya iten faktörlerin neler olduğunu ve çatışma ile baş etme stratejilerini anlattı.

Problemlerin çözüm aşamaları olarak, problemi tanımlama ve uygun dille ifade etmenin ilk adım olduğunu; ikinci adım olarak alternatif çözüm önerileri üretmek, bu önerileri uygulamak ve sonucu kontrol etmek olduğunu ifade eden Bozkurt, yükümlülerin sorularını da yanıtladı.

Programa katılan yükümlüler günlük hayatında karşılaştıkları problemlerden örnekler vererek, bu problemlere çözüm üretmelerinde örnekler üzerinden uygulamalar önerildi. Programın devamında ise koşullu salıverilme tarihine kadar Denetimli Serbestlik altında bulunan yükümlü Kerim Balaban, bağlama eşliğinde türkü söyledi.

Programın sonunda Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül tarafından Yrd. Doç. Dr. Satı Doğan Bozkurt'a teşekkür belgesi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz