Ödemiş Emniyet Spor Kulübü Öğrencilere Yönelik Seminer Düzenledi

Ödemiş Emniyet Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen spor bilimleri ve sporcu sağlığı konulu seminer Belediye...

Ödemiş Emniyet Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen spor bilimleri ve sporcu sağlığı konulu seminer Belediye Kültürevi büyük salonunda yapıldı.

Seminere Ödemiş Emniyet Spor kulübü başkanı Talip Örs, Komiser Derviş Dağ, Antrenörler Derneği Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Göztepe Eski Teknik Direktörü Nevzat Kızılırmak ile çok sayıda sporcular, beden eğitimi öğretmeni ve öğrenciler katıldı. Seminere konuşmacı olarak Prof. Dr. Çetin İşlegen, Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar konuşmacı olarak katıldı. Seminerin açılış konuşmasını Polis Mehmet Kabakoz yaptı.

Reklam
Reklam

Antrenörler Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay sporun boş zamanları değerlendirme unsuru olmadığını belirterek; " Spor insan yaşamının temel öğesidir” dedi. Prof. Dr. Çetin İşlegen de sporda centilmenlik unsurunun önemine değinerek; " Sporla birlikte şiddette oluyor, spor hataların çok olduğu bir oyun. Sahalarda centilmen olmayan davranışlar var. Sporcunun sağlıklı beslenmesi, düzenli uyku, düzenli spor yapması için çok önemli. Barselona kulübü sporcuları gerek eğitimleri ile gerekse sportif faaliyetleri ile küçüklükten başlayan eğitimle bu seviyeye gelmişlerdir. Bu takımın futbolcusu küfür etmez, hakeme müdahale etmez, seyirci ile diyaloğa girmez. Bu nedenle başarının temelinde onların sporcu olarak her alanda eğitimleri verilerek bugünkü seviyelerine gelmeleri sağlanmıştır. Doğru davranışlar sergilemezseniz başarıyı yakalayamazsınız. Sporda beceri, yaptığınız işten zevk almakla başlar ve herkesle de iyi geçinmesini bilmelisiniz. Bugün sağlıklı bir spor için gençlerin lisans çıkartırken, mutlaka ciddi bir sağlık kontrolünden geçmesi önemlidir. Yoksa maçlarda ve karşılaşmalarda görüyoruz. Genç top koştururken aniden yere yığılıp kalıyor ve kalp krizinden ölüyor. Mutlaka kardiyolojik ciddi muayeneden geçmek hem sizin hem gelecekteki spor kariyeriniz için çok önemli.”

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar ise sportif faaliyetlerde yaralanmaların tedavileri hakkında bilinçli olmaya davet etti. Acar şöyle konuştu: "Halk arasında kırıkçı - çıkıkçı diye tabir edilen kişilere değil, konunun uzmanı hekimlere giderek tedavi olmalısınız. Buluşlar artık çok arttı. Bütün kavramlar değişti. Mozart - Beethoven öyle çok üstün yetenekli insanlar değillerdi, Çocukluktan itibaren aile içerisinde anne ve babanın müzik uğraşları etkisi altında yetiştiler. Yıllarca kulak eğitiminden sonra üzerilerine kendileri bir şey kattılar. Sporcular da öyle üstün kabiliyetten ziyade, eğitim süreleri için bir olimpiyat yarışçısı en az 20 bin saatlik çalışmadan sonra başarılı olabiliyor. Günde en az 8 saat çalışmak gerekiyor. Bilimsel gelişmeler de spora çok şey katmıştır. Sporu sadece etkinlik olarak düşünmeyeceğiz. Çocuğun eğitiminde müzik önemli olduğu kadar sporda önemli olursa başarılı olmak mümkündür. Bugün okullarımızda bu alt yapıyı oluşturacak okul sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Okullar eğitim yerleri ancak öğretim için sportif tesisler ise sadece okul bahçeleri ile sınırlı. Bu konuda mesafe alınması gerekir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: