Ödemiş Kaymakamı Dölek, Ressam Kasap'ı Atölyesinde Ziyaret Etti

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Fransa ve Almanya’dan dönen ressam Mustafa Ali Kasap’ı atölyesinde ziyaret etti....

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Fransa ve Almanya’dan dönen ressam Mustafa Ali Kasap’ı atölyesinde ziyaret etti. Sanatçının karşıladığı kaymakam Dölek, resim atölyesini inceleyip Mustafa Ali Kasap’ın sanat faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Sanat ve kültürün bir toplumun kalkınmışlığında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Dölek, Mustafa Ali Kasap’ın çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalarından dolayı takdir ve teşekkürlerini sundu.

Türk Dünyası Sanatçılar Birliği Ege Bölge Başkanı da olan ressam Kasap, Kaymakam Dölek'e teşekkür etti, “Kültürümüze ve sanata değer veren sayın kaymakamımız, resim atölyemi ziyaret ederek beni onurlandırmışlardır. Bu benim tüm sanatsal etkinliklerimden çok daha önemli olmuştur. Kendilerine teşekkürler ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Kasap, son dönem yaptığı çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: “Paris’te ‘Mustafa Ali Kasap Exposiotion d’art’ adı altında bir resim sergisi açtım. Orada resim sergimin yanında Ödemiş, Beydağ ve Birgi’nin görsellerini de hem Avrupa’daki gurbetçilerimize hem de Fransızlara tanıtma fırsatı buldum. Tarihçi, öğretmen ve sanatçı sorumluluğumla efe yatağı Ödemiş’imizin en önemli kültür ögesi olan efelerimizi, Avrupa’da sanatın ve kültürün merkezi Paris’te sergilemek benim için çok büyük bir onur olmuştur. Efe kadınlarımızla zerafeti ve güzelliğinin yanında Türk kadınının cesaretini, kahramanlığını ve milli mücadeledeki rolünü renklerimle boyalarımla anlatmaya çalıştım. Festival D’Anatolie’nin tanıtım afişi, Otantika Etnografya Müzesinde sergilenmekte olan ‘Balerin Efe’ isimli resmim ile yapıldı. Fuarın tüm dünyaya duyurusu benim resmim ile yapılması hepimiz için ayrı bir ayrı bir gurur kaynağıdır”

EGE KÜLTÜRÜ TANITILACAK

2013’te Fransa’da yapılacak festivalde bu yıl Ege kültürünün tanıtılacağını belirten Kasap, “Ödemiş kültürünü bu kez yeniden Avrupa’ya götürmenin hazırlıklarına şimdiden başlıyorum. Almanya’da ‘Von Mustafa Ali Kasap die Efe Frauen' (Mustafa Ali Kasap’ın Efe Kadınları) isimli kişisel resim sergim Frankfurt şehrindeki sanat galerisinde 2013 yılında programa alındı. Ayrıca Nevşehir Üniversitesi tarafından 12-15 Mart tarihleri arasında Efe kadınlarımız ile ilgili söyleşi ve resim sergisi yapmak üzere davet edildim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kasap, Fransa'daki festivale Türkiye’den Kültür Turizm Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler Başkanlığı, İzmir Expo, Bahçeşehir Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü, Medeniyet Araştırmaları Merkezi ile bazı basın kuruluşlarının da katıldığını belirtti.

NELER YAPTI

Mustafa Ali Kasap, ‘Efe Kadınlar’ temasını işlediği tablolarıyla Paris’te düzenlenen Anadolu Festivaline (Festival D’Anatolie) katıldı. Festivalin ana tanıtım görselini de yapan Türk Dünyası Sanatçılar Birliği Ege Bölge Başkanı Ressam Mustafa Ali Kasap 27-28-29-30 Eylül 2012 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen ‘Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’ tarafından organize edilen Anadolu Festivaline (Festival D’ Anatolie) birliğin özel davetlisi olarak katıldı.

Paris'in ünlü Villepinte fuar alanında gerçekleşen Anadolu Festivali Fransız ve Türkler arasında dostluğu güçlendirdi.

TC. Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, OECD Türkiye Büyükelçisi Ecvet Tezcan, Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas, UNESCO Türkiye Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu, Başbakanlık Dış Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, Marketing Saint Martin yöneticisi Ali Hasal, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Fransa Başkanı Ahmet Oğraş’ın da katıldığı festivalde açılış kurdelesini birlikte kestiler.

Reklam
Reklam

Mustafa Ali Kasap, Exposiotion d’art Efe Kadınlar Resim Sergisi fuarda 36 metrekarelik özel bir stantta yapıldı.

Önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacak olan festival, Türk kültürünü, tarihini ve sanatını Fransızlar'a daha iyi tanıtmayı da hedefliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz