Ödemiş Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde İlk Sergi Gürses’ten

Ödemiş Belediyesi’nin hizmet binası olarak da değerlendirdiği Kültür Merkezi’ndeki sanat galerisinde açılan ilk sergi, eski...

Ödemiş Belediyesi’nin hizmet binası olarak da değerlendirdiği Kültür Merkezi’ndeki sanat galerisinde açılan ilk sergi, eski belediye çalışanlarından ressam Selçuk Kerim Gürses’in yağlı boya resim sergisi oldu.

Birçoğu kadın portrelerinden oluşan ve empresyonist bir anlayışla hazırlanan 52 yağlı boya portrenin yer aldığı serginin açılışı, dün gerçekleştirildi. Açılışa Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, ÇEKÜL Vakfı Havza Koordinatörü Emin Başaranbilek, eğitimci ressam Mustafa Ali Kasap, belediye daire amirleri, Gürses’in mesai arkadaşları ve sanatsever Ödemişliler katıldı.

Reklam
Reklam

25 yıl boyunca belediyede bilgisayar operatörlüğü yapan, resim sanatının yanı sıra müzikle de yakından ilgilenen Gürses’in sergisinin Kültür Merkezi’ndeki sanat galerisinin ilk resim sergisi olduğunu ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, belediyede başarı ile görev yapan bir ismin eserlerini belediye çatısı altında sergilemesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Selçuk Kerim Gürses de yaptığı konuşmada son dönemde Türkiye’de kadınlara yönelik şiddetin artması ve kadın haklarının ihlal edilmesi nedeniyle yağlı boya tablolarında ağırlıklı olarak kadınlara ağırlık verdiğini söyledi. Belediyeye teşekkür eden Gürses, sanat galerisindeki ilk sergiyi açmanın ayrıca kendisine bir onur verdiğini söyledi.

Daha sonra sanat galerisindeki ilk resim sergisinin açılış kurdelesi kesildi. Gürses, davetlilerle birlikte sergiyi gezerek, tablolar hakkında bilgiler verdi. Serginin 11 Nisan’a kadar Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde gezilebileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: