Ödemiş Madeni İşler Odası, Sıhhi Tesisatçılara Kahvaltı Verdi

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası, ilçedeki sıhhi tesisatçıların sorunlarının ele alındığı kahvaltılı toplantı düzenledi.Gölcük...

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası, ilçedeki sıhhi tesisatçıların sorunlarının ele alındığı kahvaltılı toplantı düzenledi.

Gölcük beldesi Gölland tesislerinde düzenlenen kahvaltıya Madeni İşler Odası Başkanı Erol Nokta, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan Kelesli, İşletme ve İştirakler Müdürü Hasan Kral, Yapı Kontrol Müdürü Hüseyin Özsavran ve Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Osman Dedeler ile tesisatçılar katıldı.

Kahvaltıdan sonra düzenlenen toplantıda konuşan Oda Başkanı Nokta, “Odamız üyesi çeşitli meslek gruplarımızla düzenlemiş olduğumuz bu tür toplantılarımıza ara vermiyoruz. Bugün de sıhhi tesisatçılarımızla bir araya gelerek, meslektaşların sorunlarını Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin ve ilgili daire müdürlerimizle ele alarak çözüm konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Yetkisi olmayanların girdikleri inşaatlarda meydana getirdikleri sıkıntılar ve bilinçsiz yapılan tesisatlar, dürüst iş yapan esnaflarımıza da zarar veriyor. Bu gün bu konular üzerinde görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Keskin de, konuşmasında şunları söyledi: “Bu tür toplantılar sorunların ortaya konulmasında önemli. AB uygulamaları ile birlikte 2017 yılından itibaren belgesi olmayan ustalar inşaatlarda görev alamayacaklar. Bu çerçevede başka yerlerde olmayan ve belediyemizce verilen geçici yetki belgesi ile elinde somut belge olan inşaat grubu başta olmak üzere 750 kişiye belge verdik. Bunların kesine dönüşmesi için de Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve Odalarla işbirliği yaptık. Belediye olarak bundan böyle kalıcı çalışmaları sürdürerek, ustalık belgesi olmayan, oda kaydı ve SGK kaydı olmayan kişileri çalıştırmayın diye, yapı denetim ve diğer ilgili kurumlara bilgi vereceğiz. İnşaatlarda yapı denetimden dosyayı hazırladıklarında usta belgelerini isteyeceğiz. Eline anahtar alan tesisatçılık yapmasın. Yaptığımız hazırlık bu. Kaloriferci, tesisatçı, klima işi yapanlar profesyonel çalışma yapmak durumundalar. Bu tür çalışmaları da destekleyeceğiz. Ustalık belgesi olmayanlara engel olacağız ve gerekirse Vergi Dairesi'ni de bilgilendireceğiz. Yeni yönetmelikte oda kaydı şartı kaldırılsa da kaliteli işin olması için belgeleri ve kayıtlarının mutlaka bulunmasını sağlayarak, Bu konuda da müteahhitlere de aynı uygulamaları koyacağız.”

Reklam
Reklam

Başkan Keskin, daha sonra sıhhi tesisatçıların sorunlarını dinledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: