Ödemiş Üç Eylül Mahalle Muhtarlığı'ndan Yoksul Ve Yaşlı Vatandaşlar İçin Çevre Gezisi

Ödemiş'te Üç Eylül Mahallesi Muhtarlığı, mahallede ikamet eden yaşlı ve yoksul vatandaşlar için geçtiğimiz pazar...

Ödemiş'te Üç Eylül Mahallesi Muhtarlığı, mahallede ikamet eden yaşlı ve yoksul vatandaşlar için geçtiğimiz pazar günü çevre gezisi düzenledi.

Yaşlılık sebebiyle tek başına çevresini gezme şansı olmayan ya da maddi imkanları yetersiz olduğu için yakın çevreyi ziyaret edemeyen vatandaşlar için düzenlenen çevre gezisine Üç Eylül Mahallesi halkından yaklaşık 150 kişi katıldı.

Birgi ziyareti ile başlayan gezide, Aydınoğlu Mehmet Bey Camii, Çakırağa Konağı, İmam-ı Birgivi'nin kabri gezildi. İbadet etmek ve dinlenmek isteyen vatandaşlar için mola verildi. Mahalle sakinleri daha sonra Bozdağ'da Kırkoluk'a gidilerek öğle yemeği yiyerek, alışveriş yaptılar. Bozdağ belde merkezini de gezen vatandaşlar geziyi Gölcük yaylasında noktalayarak Ödemiş'e döndüler.

Reklam
Reklam

Gezinin büyük ilgi görmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Üç Eylül Mahallesi Muhtarı Bekir Uşaklı "Mahallemizde, yaşlılık yoksulluk gibi çeşitli sebeplerle sosyal aktivitelere uzak kalmış, Ödemiş'ten değil mahalleden bile dışarı çıkamayan vatandaşlar var, bu geziyi öncelikle onlar için düzenledik. On gün öncesinden başlayarak mahallenin çeşitli yerlerine astığım duyurularla bu kişilere ulaşmaya çalıştım. Geziye katılan 150 vatandaşın stresten, günlük düşüncelerden uzak, alışık olmadıkları, eğlenceli bir gün geçirdiklerini ve bu doğrultuda gezinin amacına ulaştığını düşünüyorum" diye konuştu.

Uşaklı şöyle devam etti: "Üç Eylül Mahallesinin daha yaşanabilir, tarihi kimliğine daha çok yakışan bir mahalle olması için ihtiyacı olan çalışmalara Ödemiş Belediyesi'nin desteği, mahalle muhtarlığı ve Kent Konseyi Üç Eylül Mahalle Meclisi olarak devam ediyoruz. Ancak mahallenin bu tür çalışmaların yanında bu gezimiz gibi sosyal etkinliklere de ihtiyacı var, imkanlar dahilinde Üç Eylül Mahallesi'nde bu tür etkinlikleri devam ettirmeye çalışacağım.

Reklam
Reklam

Kültürel ve sosyal alandaki her türlü çalışmaya mümkün olduğu kadar katkı sağlayan, bu gezimiz için de desteklerini bizlerden esirgemeyen, başta Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'e, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Kızıler'e ve Birgi gezisi sırasında destek olan Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener'e Üç Eylül Mahallesi adına teşekkür ediyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: