Ödemiş Zafer İlkokulu, Badmintonda İzmir’i Temsil Edecek

Okullararası badminton turnuvasında küçük kızlar kategorisinde İzmir 3.’sü olan Ödemiş Zafer İlkokulu, İzmir ilini Türkiye...

Okullararası badminton turnuvasında küçük kızlar kategorisinde İzmir 3.’sü olan Ödemiş Zafer İlkokulu, İzmir ilini Türkiye Şampiyonası bölge elemelerinde temsil etmeye hak kazandı. 3-6 Nisan tarihleri arasında Isparta’da düzenlenecek eleme maçlarına katılacak olan Zafer İlkokulu zoru başardı.

Salon sporu olan badmintonda hazırlıklarını okul bahçesinde yaparak İzmir’deki turnuvaya katılan Zafer İlkokulu, ortaokulların katıldığı turnuvada 3. olarak büyük bir başarıya imza attı. Yamanlar Koleji, Özel Amerikan Koleji (SEV) ile birlikte İzmir’i bölge elemelerinde temsil hakkı elde eden Zafer İlkokulu gözünü Türkiye Şampiyonası’na dikti.

Reklam
Reklam

3 Nisan’da Isparta’da düzenlenecek elemelere bölgeden toplam 16 okul katılıyor. İlk etapta 4 gruba ayrılacak okullardan gruplarında ilk ikide yer alanlar, bir üst tura yükselecek. Eleme şeklinde devam edecek maçların ardından Isparta grubunu ilk üç sırada tamamlayan okullar Mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek Türkiye Okullararası Badminton Şampiyonası’na katılacak.

Sınıf öğretmeni İsa Türk yönetiminde Tuğçe Baş, Seval Akkuş, Ece Balkan, Eda Aydınoğlu'ndan oluşan Zafer İlkokulu takımı eleme maçları öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. İzmir’de Ödemiş’i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını, bundan sonra da hem İzmir’i, hem de Ödemiş’i temsil edeceklerini kaydeden antrenör ve öğretmen İsa Türk, “Oyuncularımız kendilerinden yaşça büyük rakiplerle mücadele edip il üçüncüsü oldu. İzmir’de turnuvaya katılan tek ilkokul bizdik. Bundan sonra Isparta’daki eleme maçlarında da aynı başarıyı gösterip Ödemiş’in adını Türkiye Şampiyonası’nda duyurmak istiyoruz” dedi.

Öğrencileri ve öğretmenleri İsa Türk’ü kutlayan Okul Müdürü Sami Keskin, “Badmintonun Ödemiş’te yaygınlaşması adına önemli bir çaba ortaya koyan takımımız bir yandan ilçemizi de başarıyla temsil ediyor. Isparta’daki bölge eleme maçlarına İzmir’den katılan üç okuldan biri olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Ekibimize bundan sonra da başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: