Ödemiş’in 80 Yıllık Eğitim Tarihi Müzede Saklanacak

Ödemiş İlköğretim Okulu depolarında bulunan kayıt defterleri, Ödemiş Yıldık Kent Müzesi ve Arşivi'nde (ÖYKAM) saklanacak....

Ödemiş İlköğretim Okulu depolarında bulunan kayıt defterleri, Ödemiş Yıldık Kent Müzesi ve Arşivi'nde (ÖYKAM) saklanacak. 1930’lu yıllardan başlayıp 1980’li yıllara kadar olan tüm kayıt defterlerini inceleme altına alan ÖYKAM çalışanları; yıpranmaya yüz tutmuş öğretmen, öğrenci, memur ve hizmetlilere ait kayıt, sicil, karar, maaş ve gelen-giden evraklarını Ödemişlilerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren ÖYKAM müdürü Prof. Dr. Engin Berber, müzeye gelen belgelerin Ödemiş’in yaklaşık 80 yıllık eğitim tarihi olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız büyük bir çalışma ile önce tasnif edecekler ardından da koruma altına alacaklar. Çoğu, yıpranmış vaziyette. Ödemişliler, bu belgeler tasnif edildiğinde, öğretmenlerini, baba ve dedelerinin yanı sıra kendileri ile ilgili bilgileri bulabilecekler” dedi.

Reklam
Reklam

ÖYKAM’a gelen belgeler arasında, Ödemiş ve çevresinde yayınlanmış gazetelerin bazı nüshalarının da olduğunu belirten Prof. Dr. Engin Berber, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Her türlü bilgi ve belgeyi müzemize bağışlarlarsa bu tarihi bilgi ve belgeler kaybolmaktan ya da yıpranmaktan kurtulur. Ödemiş de tarihini korumuş ve gelecek kuşaklara aktarmış olur" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: