Ödemiş’in Hızla Büyüyen Mahallesinin Muhtarı Üst Geçit Ve Kasis İstiyor

Ödemiş Zafer Mahallesi muhtarı Mehmet Karaceviz mahalle sınırları içerisinde kalan Kültür merkezi’nde hizmet verecek geçici...

Ödemiş Zafer Mahallesi muhtarı Mehmet Karaceviz mahalle sınırları içerisinde kalan Kültür merkezi’nde hizmet verecek geçici belediye hizmet binası ve Adnan Menderes Bulvarı’ndan Anafartalar İlkokulu’na geçiş için üstgeçit isterken, daha önce motodrag pisti olarak kullanılan Şehit Turan Emeksiz Caddesi’ne de kasis yapılması gerektiğini ifade etti.

Geçici olarak belediye hizmet binası olarak kullanılacak Kültür Merkezi’nin Ödemiş-Kiraz karayolu üzerinde yer aldığını hatırlatan Karaceviz, “Yeni belediye hizmet binamız, yeni hastane binamız hep bu bölgede yer alacak. Vatandaşlarımızın Ödemiş-Kiraz yolunda karşıdan karşıya geçmeleri için önlem alınması gerekiyor. Bu yolu kamyonların kullandığını da düşünürsek mutlaka bir üstgeçit veya altgeçit yapılmalı. Ödemiş’in parasını Ödemiş halkı için, projeler için harcayan Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin’in bu konuda gerekli girişimleri yapacağına inanıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kültür Merkezi’nin yanı sıra Adnan Menderes Bulvarı’na da bir üstgeçidin gerektiğini sözlerine ekleyen Karaceviz, “Mahallemizden Anafartalar İlkokulu’na gidecek olan öğrencilerimizin mutlaka Adnan Menderes Bulvarı’nı geçmeleri gerekiyor. Son yıllarda araç trafiği de iyice yoğunlaşan bulvarımızda yaya geçitleri var lakin minik öğrencilerimizin sıkıntı yaşamamaları adına bir üstgeçit yapılabilir. Daha sonra büyük üzüntüler yaşamamak için bu konuda da yetkililerimizi göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Mahalle içerisinde yer alan en uzun caddelerden biri Şehit Turan Emeksiz Caddesi’nin geceleri yarış pisti haline geldiğini ve çevre sakinlerinin bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyen Karaceviz, bu caddeye yerleştirilecek kasislerle yarışların önüne geçilebileceğini belirtti.

Daha önce motodrag pisti olarak kullanılan caddenin geceleri tehlike arz ettiğini kaydeden Karaceviz şunları söyledi: “Mahallemizde birkaç yıl öncesine kadar motodrag pisti olarak değerlendirilen Şehit Turan Emeksiz Caddesi, gece vakitlerinde kendini bilmezlerin yarış alanı haline geldi. Diğer araçların ve yayaların da kullandığı caddemizde kaza yaşanmasından korkuyoruz. Gece oluşan tehlike tablosu ve gürültü o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı da rahatsız ediyor. Geniş ve uzun bir düzlük halindeki caddenin bazı noktalarına monte edilebilecek kasislerle yarışların önüne geçilebilir. Bu cadde hız deneme alanı olmaktan kurtarılmalı” Kültür Merkezi önündeki alanda yaya ve taşıt trafiğinin güvenli hale gelmesi için gereken önlemlerin alınacağını kaydeden Belediye Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, “Zaten geçici hizmet binamızın bahçesinin giriş kapısını da değiştirdik. Belediye önü, Ödemiş-Kiraz yolu üzerine bir döner kavşak inşa edeceğiz. Bu şekilde hem belediyeye gelen, hem de yeni hastaneye gelen araçlar güvenli şekilde yola çıkabilecek. Ayrıca yayaların karşıya güvenli geçişi için üstgeçit yapılması konusunda da projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: