Ödemiş’in, Modern Kültür Merkezine Kavuşmasına Az Kaldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokolle Ödemiş Belediyesi’ne tahsis edilen kültür merkezinde çalışmalar son...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokolle Ödemiş Belediyesi’ne tahsis edilen kültür merkezinde çalışmalar son hız devam ediyor. Yıllardır inşaatı yılan hikayesine dönen kültür merkezindeki tiyatro salonlarıyla, Ödemiş’in önemli bir eksikliği de giderilmiş olacak.

Belediye hizmet binasının bazı birimlerine de ev sahipliği yapacak kültür merkezinde inceleme yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ilçenin kültürel alanda atılım yapması için bu merkezin çok önemli olduğunu belirtti.

CHP’li belediye meclis üyeleri Hüseyin Kurt ve Necati Gülgen ile birlikte kültür merkezindeki çalışmaları inceleyen Keskin, burada yetkililerden bilgi aldı. Kültür merkezinin Ödemiş’in sosyal hayatına önemli bir hareketlilik getireceğini ifade eden Keskin, “Burada belediye hizmetlerinin bir kısmı geçici olarak sağlanırken, kültür hizmetleri hep burada olacak. Biz sadece belediye hizmet kısımlarını hazırlamıyoruz. Kültür merkezimizin tiyatro salonlarının koltukları bile hazır. İlçemizin en büyük eksikliği modern bir tiyatro salonu idi. Kültür merkezimizdeki tiyatro salonumuz dev sahnesi ve altyapısı ile bu eksikliği giderebilecek çapta bir salon" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Keskin, şunları söyledi: "Kültür merkezimizde kurslarımızın hazırladığı eserlerin sergileneceği sanat galerimiz bile hazır. Bunun dışında kurslarımızın faaliyetlerinde kullanacakları salonlar da tüm eksikler gideriliyor. İlçe halk kütüphanemizin salonu da hazır. Artık kütüphanemizin buraya taşınmasını bekliyoruz. Hem kültür merkezi hizmet alanlarını, hem de belediye hizmet birimlerinin alanlarını bitirmek üzereyiz. Bahçedeki peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemeleri tamamlanmak üzere. Kültür merkezimizin bahçesi de ilçemizin güzel bir yaşam alanı olacak. Havuzu ve rahat oturma gruplarıyla vatandaşlarımızın dilediklerince vakit geçirebilecekleri güzel bir bahçe hazırlanıyor. Otoparklarımız da giriş ve çıkışlarıyla, genişliğiyle yeterli düzeyde olacak. Bahçedeki çim alanı da yaz aylarındaki etkinlikler ve kokteyller için değerlendirebiliriz. Kültür merkezini her anlamda ilçemize kazandırmak için her ayrıntıyı düşünüyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: