Ödemiş’in Yeni Otogarı Bir Yıl İçinde Hizmete Açılacak

Ödemiş Belediyesi’nin 2012 yılı projeleri arasında yer alan yeni otogar inşaatında çalışmalar sessiz sedasız başladı....

Ödemiş Belediyesi’nin 2012 yılı projeleri arasında yer alan yeni otogar inşaatında çalışmalar sessiz sedasız başladı. Daha önce eski hayvan pazarı olarak kullanılan alanda, çevre yoluna göre inşa edilecek yeni otogar için düğmeye basılırken, Ödemiş Belediyesi de sanayiden otogar alanına kadar olan kısımda kaldırım düzenlemesi başlatıyor.

Yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması hedeflenen yeni otogar için yüklenici firma ekipleri ihale şartnamesi gereği çalışmaları sürdürüyor. Şantiye binasının kurulmasının ardından temel kazısı yapılarak kazıklar çakıldı. Zungurlu Mezarlığı karşısında 9 bin yüz metrekare alanda kurulacak olan otogarın çevre yolu kıyısında yer alması nedeniyle ilçe merkezindeki trafik yükünü de hafifletmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

İlçe merkezinden garaj alanına giden yolun genişletilmesi için kolları sıvayan Ödemiş Belediyesi, Ovakent yolunun sanayi sitesinden garaj kavşağına kadar olan batı kısmında da genişletme ve kaldırım düzenlemesi yapacak. Fen işleri ekiplerinde gerçekleştirilecek çalışmaların sonunda garaj girişine de bir döner kavşak inşa edilecek.

Garajın bir yıl içinde tamamlanarak, hizmete açılmasını hedeflediklerini belirten Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Şehir içinde kalan garajımızın yapımı planlanan çevre yolu ile uyumlu olacak şekilde yeni yerine taşınması için çalışmalar başladı. Daha önce ihalesine çıktığımız yeni otogarda sözleşmenin imzalanmasının ardından yüklenici firma sahaya indi. İlçemize yakışır işlevli ve modern bir tesis olması için tüm detaylar düşünüldü. Özellikle çevre yolu güzergahının kıyısını seçtik” dedi.

Yeni Otogar’ın resmi temel atma töreninin daha önce ilan edildiği gibi geçtiğimiz günlerde sade bir törenle temel atma töreni yapılan Saraçoğlu Toplu Konut inşaatı ile birlikte 26 Ekim’de Zülfü Livaneli konseri ile birlikte yapılması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Çevre yolunun garaj inşaatı ile birlikte başlaması gerektiğini de söyleyen Keskin, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Çevre yolunu Karayolları yapacak. Bizim beklentimiz planlaması yapılan çevre yolunun en azından İzmir yolu girişinden yeni otogara kadar olan bölümünün bir an evvel tamamlanması. Bu şekilde otobüs ve midibüslerin şehir içi trafiğine yük olmadan çalışmaları da sağlanabilir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: