Ödemişli Başarılı Öğrenciler Tobb Etü’yü Gezdi

Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif Aka, LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra Ödemiş'te ilk...

Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif Aka, LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra Ödemiş'te ilk bine girme başarısı gösteren öğrencileri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne (ETÜ) götürdü.

Geziyle ilgili bilgi veren Başkan A. Latif Aka şöyle konuştu: "TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) kısa zamanda ülkemizin seçkin üniversitelerinden biri olmuştur. Yeni başarılara imza atmayı sürdürmektedir. TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ dur. Bu kapsamda, LYS’de dereceye giren ve bölgemizde ikamet eden öğrencilerin TOBB-ETÜ’yü ziyaret etmelerinin sağlanabilmesi için, bu öğrencilerin iletişim bilgilerini ilçe milli eğitim müdürlükleri ve dershanelerden temin ederek saptadık. Saptanan öğrenciler içersinden, Ödemiş’ten iki öğrencimiz, Ali Can Candaş ve Ahmet Uyar, TOBB-ETÜ’yü tanımak istediklerini belirtmişlerdir. Ali Can Candaş Türkiye genelinde EA sıralamasında 836, sayısal sıralamasında da 981’inci olmuştur. Ahmet Uyar ise Türkiye genelinde sözelde ilk 300’e girmiştir."

Reklam
Reklam

Aka, öğrencileri TOBB-ETÜ yetkilileri ile buluşturduklarını belirterek, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu da ziyaret ettiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu’nun öğrencilerle sohbet ettiğini anlatan Aka, "Genelde başarılı çocuklarımızın tercihleri tıp fakültelerinde yoğunlaşıyor. Rifat bey ziyaretimiz esnasında seneye TOBB-ETÜ’nün tıp fakültesi açacağı ifade etti. Ayrıca 31 Ağustos 2012 tarihinde İzmir’de kurulu oda ve borsaların ortak yönetim kurulları toplantısı için Ödemiş’te bulunacağını teyid etmiştir. Bu ziyaret hem öğrencilerimizi, hem şahsımı hem de TOBB başkanı sayın Rifat beyi çok memnun etmiştir. Ziyaretimiz amacına ulaştığına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: