Ödemişli Dağcıları Spil’de Kar Bile Durduramadı

Her hafta yaptıkları doğa yürüyüşleriyle faaliyetlerine aralıksız devam eden Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Kolu üyeleri,...

Her hafta yaptıkları doğa yürüyüşleriyle faaliyetlerine aralıksız devam eden Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Kolu üyeleri, bu kez ilçenin dışında doğa yürüyüşü gerçekleştirerek Manisa’daki Spil Milli Parkı’nı gezdi.

Çamlık parkından saat 07.00’de 30 katılımcıyla yola çıkan grup, Manisa Spil milli parkında bulunan Ağlayan Kaya mevkiinden saat 10.30'da yürüyüşe başladı. Yürüyüşe Ödemiş'te eğitimlerini sürdüren yüksek okul öğrencileri de katıldı. Havanın soğuk, sisli ve karlı olması dağcıların faaliyetlerini gerçekleştirmelerine engel olamadı.

Reklam
Reklam

Geziye katılan üniversite öğrencilerinden Hale Özdoğru, güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, “Ödemiş’te bulunan dağcılık kulübümüzün faaliyetlerine zaman buldukça katılıyorum. Bu defaki faaliyete 6 arkadaşımızla katıldık. Bizim için güzel bir doğa yürüyüşü oldu. Keyifli bir hafta sonu geçirdik” dedi.

Efe Dağcılık Kolu üyeleri, Spil Dağı yorgunluğunu Kemalpaşa- Torbalı arasında bulunan mesire yerinde mangalda sucuk ekmek keyfi yaparak attı.

DAĞCILARI SARP VE UZUN YOLLAR BEKLİYOR

Efe Dağcılık Kolu’nun ilerleyen haftalardaki doğa yürüyüşü ve tırmanış programı da belli oldu. Dağcılar, bu hafta sonu Batı Kar Kulvarı’ndan Bozdağ zirvesine yürüyecek. 20 Ocak Pazar günü Erenler Zirvesi’ne hareket edecek olan dağcıların, 27 Ocak Pazar günü de istikameti Beydağ üzerinden Aydın Dağları olacak.

Ödemişli dağcılar Şubat ayında Bozdağ’a bir kez daha yürüyüş gerçekleştirecek. Bademli Mumkayası, Ahrandı sırtlarından jandarma karakolu ve Keldağ diğer yürüyüş rotaları olacak. Mart ayında da Sırtlanbayırı-Gölcük, Kiraz üzerinden Bozdağ zirvesi, Söke’deki Priene bölgesinde doğa yürüyüşü ve Kemalpaşa’daki Nif Dağı’nda da çeşitli aktiviteler düzenlenecek. Ödemişli dağcılar, Mart ayında ayrıca Çanakkale’yi de ziyaret ederek şehitleri anacak.

Reklam
Reklam

Nisan ayında Ovakent Hacetdede Tepesi, Subatan-Gölcük-Elmabağ üçgeni, Selçuk’taki Keçi Kalesi, Bademli’de Mumkayası yürüyüşleri yapılacak. Mayıs'ta da Muğla Köyceğiz Sandras, Ödemiş-Salihli, Ödemiş-Ovacık Jandarma-Bozdağ ve Dilek Yarımadası yürüyüş faaliyetleri düzenlenecek. Ödemişli dağcılar, sezonu 2 Haziran’da düzenlenecek tekne turu ile tamamlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: