Ödemişli Üretici Kadınlara Sağlıklı Gıda Semineri

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Günlüce...

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Günlüce köyünde kadın çiftçilere yönelik ‘Güvenilir ve Sağlıklı Gıda Tüketimi ile Turşu ve Peynir Yapımı’ konusunda eğitim toplantısı düzenledi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden gıda mühendisi Ayhan Güzel, ziraat mühendisi Aytekin Güneş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin, Halk Eğitim kurs hocası Sema Yılmaz ile kadın çiftçiler katıldı.

Gıda mühendisi Güzel, besinleri satın alırken, hazırlarken ve pişirirken dikkat edilmesi gereken hususları ile gıda muhafaza yöntemlerini anlattı. Sağlıklı gıda tüketimi ile ilgili tavsiyelerde bulunan Güzel, şunları söyledi: “Üretim ve tüketim zincirinin her aşamasında tarladan-sofraya besin güvenliği sağlanmalıdır. Besin güvenliğinin sağlanması için besinlerin satın alınması, hazırlanması, pişirilmesi ve saklanması ilkelerine uyulması gerekmektedir. Aksi halde besinler sağlığın bozulmasına neden olabilir. Ayrıca besin öğeleri kaybına da yol açar.”

Reklam
Reklam

Toplantıda söz alan kadın çiftçiler, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimi ile ilgili sorular sorarak konuyla ilgili bilgi elde etme olanağı buldular. Aynı eğitimlerin önümüzdeki günlerde Günlüce, Hamamköy, Kurucuova, Türkönü ve Bıçakçı köylerinde de düzenleneceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: