Ödemiş’te 1,5 Günlük Grev Eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından alınan 1,5 günlük iş bırakma eylemi, İzmir’in Ödemiş ilçesinde...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından alınan 1,5 günlük iş bırakma eylemi, İzmir’in Ödemiş ilçesinde uygulanıyor. Ağırlıklı olarak eğitim sektöründe uygulanan eyleme, belediye ve sağlık çalışanları da destek veriyor.

"İnsanca Yaşam, Güvenceli İş-Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye" talebiyle başlatılan grevin ülke genelinde hükümete bir uyarı olduğunu belirten eylemciler, Öğretmenevi önünde buluşup, hükümet meydanına kadar yürüdüler. Polisin güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş hükümet meydanında yapılan basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi. Basın açıklamasından önce, Hatay’da hayatını kaybeden Abdullah Cömert için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasını okuyan Ödemiş Eğitim Sen temsilcisi Tayfun Bengi, "Kamu yararının ortadan kaldırılmasına, kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, performansa göre ücretlendirmeye, esnek, güvencesiz, kuralsız çalışmaya, siyasi kadrolaşmanın son durağı ‘hükümet memurluğuna', iş ve ücret güvencemizin adım adım ortadan kaldırılmasına karşı "insanca yaşam, güvenceli iş-güvenli gelecek, demokratik bir Türkiye' için grevdeyiz" dedi.

Taleplerinin, sadece kamu hizmeti verenlerin değil kamu hizmeti alan 75 milyon insanın ortak talebi olduğunu ifade eden Bengi, "Bu kavga memurların maaş kavgası değil, daha demokratik bir ortamda insanca ve hakça yaşama kavgasıdır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: