Ödemiş'te İngilizce Karagöz Oyunuyla İnsan Hakları Mesajı

Ödemiş Belediyesi ve ilçeye bağlı Kurucuova köyü merkezli Eğitim ve Kalkınmanın Yaygınlaştırılması için Uluslararası Merkez...

Ödemiş Belediyesi ve ilçeye bağlı Kurucuova köyü merkezli Eğitim ve Kalkınmanın Yaygınlaştırılması için Uluslararası Merkez Derneği (CEIPES) Türkiye'nin katkılarıyla hazırlanan Avrupa Konseyi destekli "Karagöz ve Hacivat ile İnsan Hakları Eğitimi" projesi kapsamında bir haftadan bu yana Ödemiş'te çalışan farklı Avrupa ülkelerinden 26 öğrenci Pazar günü düzenlenen etkinlikte geleneksel gölge oyunuyla insan hakları mesajı verdi.

CEIPES projesi için Ödemiş'te bulunan gençler Karagöz oyunuyla Belediye Kültürevi'nde vatandaşlarla buluştu. Yabancı öğrencilerin İngilizce seslendirdikleri gölge oyununda insan hakları ve eğitimin önemine vurgu yapıldı. Bir hafta boyunca hem Ödemiş'i tanıyan hem de insan hakları eğitimi alan öğrencilerin gösterisi büyük alkış aldı. Konuşmalar perdenin yanına kurulan sinevizyon görüntü ile alt yazı formatında izleyicilere Türkçe olarak aktarıldı. Gölge oyunu ustası Mansur Erk'in yönlendirdiği öğrencilerin İngilizce esprileri de güldürdü.CEIPES'in tüm dünyada eğitim ve insan haklarına verdiği önemle tanındığını belirten CEIPES Türkiye Network başkan yardımcısı ve proje koordinatörü Musa Kırkar, "Karagöz Hacivat metodu ile hem geleneksel gölge oyununu yabancı öğrencilere tanıtmak, hem de bu gelenekle insan hakları ve eğitimle ilgili mesaj vermeyi hedefledik. Konuk öğrencilerimiz bir hafta boyunca Ödemiş'i tanıdılar, Ödemiş'te güzel dostluklar kurdular.

Reklam
Reklam

İnsan hakları ve aktif vatandaş olma konularında eğitimler verildi. Bu eğitime farklı bir değer kattık. Ayrıca bu projede beş Ödemişli gencimiz görev alarak uluslar arası bir tecrübe yaşadılar. Bu projede özkaynaklarımızı kullanıp yerelden hareket ettik. Projemize destek sağlayan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'e, bizi yalnız bırakmayan Gençlik Meclisi'ne ve yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.

CEIPES NEDİR?

CEIPES Türkiye, evrensel insan haklarının yerine getirilmesini desteklemek amacıyla, barış ve eşitlik dünyası için eğitim yoluyla çalışan, sosyal ve insani kalkınma alanında faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen küresel bir organizasyondur.CEIPES Türkiye'nin misyonu, eğitim, insan hakları ve uluslararası işbirliği yoluyla, yerel toplulukların ve bireylerin sürdürülebilir kalkınmasını teşvik etmek ve desteklemektir.

CEIPES Türkiye, kar amacı gütmeyen bir uluslararası organizasyondur. İtalya, Portekiz, Belçika, Macaristan ve Türkiye olmak üzere 5 ülkede merkezleri bulunan CEIPES Network'ünün bir üyesidir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: