Ödemiş’te Kahvehaneler Ramazan Boyunca Gece 3’e Kadar Açık.

Ödemiş’te Ramazan ayı boyunca kahvelerin 03.00’a kadar açık kalmasını talep eden Ödemiş Kahveciler Derneği’nin talebi...

Ödemiş’te Ramazan ayı boyunca kahvelerin 03.00’a kadar açık kalmasını talep eden Ödemiş Kahveciler Derneği’nin talebi Ödemiş Belediye Encümenince kabul edildi.

Yaz saati uygulamasında 05.00 ile 01.00 saatleri arasında faaliyet gösteren kahvehaneler Ramazan ayı süresince oyun ve müzik yayını olmaksızın 03.00’a kadar açık kalabilecek. Vatandaşlardan ve kahveciler Derneği Başkanı Mehmet Turhan Uyar, kahvehanelerin açık kalabilmesi için Belediye Encümenine başvurduklarını söyledi.

Encümenden 25 Temmuz’da bu talebe onay geldiğini belirten Uyar, "Ramazan ayının uzun yaz günlerine denk gelmesi nedeniyle iftarda geç saatlerde yapılıyor. İftarını yapıp kahvehaneye gelen vatandaşlarımız 01.00’da kahvelerin kapanması nedeniyle evine gidiyor. Bu konuda kahvecilerimizden yoğun bir talep aldık. Zaten 01.00’ da vatandaşlarımız evine gitse sahura iki saat kalıyor. Bu 2 saati vatandaşımızın kahvehanede dilediğince değerlendirilmesi için belediyemize başvurduk. Belediye Encümeni de uygun gördü" dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan boyunca 03.00’a kadar açık kalacak kahvehanede müzik yayını ile oyunların yasak olduğunun altını çizen Uyar, "Bu düzenlemeden vatandaşımızın ve esnafımızın memnun kalacağını düşünüyoruz" Ramazan boyunca gün boyu boş kalan kahvehanelerin hareketin yoğunlaştığı gece saatlerinde açık kalması esnafımızın da yararına olacaktır. Ödemiş’teki yüzlerce kahvehanelerimizin her türlü talebinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca derneğimizin talebini geri çevirmeyen belediye başkanımız sayın Bekir Keskin’e, encümen üyeleri M.Salih Aksu ve Mehmet Kiremitçi’ye teşekkürlerimizi sunarız" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz