Ödemiş'te Kurbanlık Fiyatları Artmadı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Ödemiş Hayvan Pazarı’nda büyük baş ve küçükbaş kurbanlık hayvanlar görücüyü çıktı....

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Ödemiş Hayvan Pazarı’nda büyük baş ve küçükbaş kurbanlık hayvanlar görücüyü çıktı. Vatandaşların genellikle fiyat öğrenmek amacıyla geldiği hayvan pazarında, kesesine uygun gelenler ve besleyecek yeri olanlar pazarlığı hemen yaparak kurbanlıklarını satın alıyor.

Hayvan pazarına kurbanlık bakmaya gelen Rıdvan Kar, "Geçen sene fiyatlar 500-750 lira arasında idi, bu sene de fiyatlar aşağı yukarı aynı seviyede. Fiyatlar gerçekten ucuz. Bir hayvanın beslenmesi 1 yılı buluyor ve gerçekten ben de alıcı olarak bana deseler 1 yıl süreyle bak diye ben bakamam. Sadece yem masrafını kurtarmaz. İnsanların çalıştığı ve hak ettiği paralar değil" dedi.

Reklam
Reklam

Ali Pazarlı adlı satıcı, “2-3 yıldır kurbanlık yetiştirip satmaya geliyorum. Gerçekten bu sene geçen seneden daha kötü bir durumda. 80 kilo canlı bir koyunun fiyatı 750 lira. Bu paralar maliyetimizi kurtarmıyor ama be işten ekmek kapımız olduğu için mecburen beslemek durumundayız. Daha henüz dışarıdan kurbanlık hayvan gelmedi, eğer gelirse daha da düşecek diye düşünüyoruz. Bu sene çiftçinin mahsulü para etmedi ve borçlu, bu da piyasayı etkiliyor" diye konuştu.

Adem Coşkun ve Zeliha Coşkun adlı karı koca da pazar yerine getirdikleri 5-6 tane kurbanlık koyunu satmak için müşteri beklerken, koyunları kendi evlerinin bahçesinde beslediklerini dile getirdi. Zeliha Coşkun, “Bir yıldır besliyoruz, satabilirsek, kendimize, çocuklarımıza bayramlıklar alacağız. Borçlarımızı kapatacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz