Ödemiş'te "madde Bağımlılığı İle Mücadele" Semineri

Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube işbirliğiyle önceden planlanmış etkinlikler çerçevesinde Ödemiş...

Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube işbirliğiyle önceden planlanmış etkinlikler çerçevesinde Ödemiş Belediyesi Nikah salonu ve Ödemiş M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Seminer salonunda "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konulu seminer verildi.

İlk olarak TCK 191'den hükümlü tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlülere rehberlik hizmeti kapsamında "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri verildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü narkotik suçlar büro amirliğinde görevli TUBİM İltemas görevlisi Mustafa Yücel tarafından verilen seminerlerde bağımlılık yapan maddeler ve bu maddelerden korunma ve kurtulma yolları, uyuşturucu madde ile mücadele konusunda bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Ödemiş M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Seminer salonunda yapılan seminere cezaevi personeli, denetimli serbestlik personeli ve 90 hükümlü katıldı.

Semineri veren Yücel, uyuşturucu maddenin ilk aşamasının sigara kullanımı olduğunu, sigara ile tanışmayanların diğer maddelerden de uzak durduğunu söyledi.

Ayrıca uyuşturucu maddenin yabancıdan değil en yakınımızdaki, sevdiğimiz insanlar aracılığıyla sinsice tuzaklarla hayatımıza girdiğini ve hayatımızı mahvettiğini söyledi. Seminerde hükümlülerle kurulan diyaloglarla, bu maddelerden nasıl kurtulabileceğimiz ve hayatımızdan çıkarabileceğimiz yaşanmış örneklerle anlatıldı.

Ödemiş Belediyesi Nikah salonundaki seminere de İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik suçlar büro amirliğinde görevli komiser yardımcısı Mehmet Ali Kuku, Ödemiş Emniyet Müdürü Vekili Ahmet Ordu, Toplumsal Destek Büro Amirliğ Ekibi, Olay Yeri İncelem Grup Amirliği Ekibi, Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan ve 50 hükümlü katıldı.

Seminerlerin ardından Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan, TUBİM İltemas görevlisi Mustafa Yücel'e teşekür etti. Doğan, katılımcılara karşılaştıkları sorunlarda Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak yardımcı olacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: