Ödemiş’te Sözleşmeli İpekböceği Üretimi Yaygınlaşıyor

Ödemiş’te; Belediye, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Bursa Koza Birlik işbirliği ile üç yıldan beri...

Ödemiş’te; Belediye, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Bursa Koza Birlik işbirliği ile üç yıldan beri sürdürülen “Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi”nin 2013 yılı üretim sezonunu başlıyor.

Bursa Koza Birlik yetkilileri, Ödemiş Kent Konseyi’ni ziyaret ederek bu yılki üretim faaliyeti ile ilgili görüşmeler yaptılar. Ziyarete, Bursa Koza Birlik Kooperatif Müdürü Mehmet Sönmez ve Denetim Kurulu üyesi Durmuş Yılmaz katıldı.

Yapılan açıklamaya göre, baharın erken gelmesi nedeniyle geçen yıla göre bu yıl üretim sezonu 10 gün erken başlayacak. Ödemiş yöresinde üretimin, her yıl artarak geliştiğini ve bunun memnuniyet yarattığını belirten ilgililer, geçen yıllarda olduğu gibi ipekböceği tohumu yerine ipekböceği larvası (kurtçuk) dağıtımının ücretsiz yapılacağını söylediler. Alımların Bursa Koza-Birlik tarafından gerçekleşeceğini belirten ilgililer üreticilerin taleplerini 1 Nisan 2013 Pazartesi gününe kadar Ödemiş Kent Konseyi’ne bildirmeleri istendi.

Reklam
Reklam

Ödemiş Kent Konseyi Genel Sekreteri İrfan Gündüz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Vatandaşlarımız ve özellikle ev hanımları için 25-30 gün süren ve tek besin kaynağı dut yaprağı olan ipekböcekçiliği, aile ekonomisine katkı sağlayan iyi bir gelir kaynağıdır. Üretim yapmak isteyen vatandaşlarımızın, 1 Nisan Pazartesi günü mesai bitimine kadar, bakabilecekleri kutu sayısını bildirmek için Ödemiş Kent Konseyi’nin Emmioğlu Mahallesi Otel Sokak’taki (Yıldız Kent Müzesi yan sokağı) bürosuna şahsen veya 0 232 545 41 85 numaralı telefona başvurabilirler."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: