Ödemiş'te Üç Eylül Mahallesi'ne Demiryolu Altgeçidi Yapılıyor

Ödemiş'in Üç Eylül Mahallesi’nde Demiryolu Caddesi’ndeki yaya alt geçidi için çalışmalar önceki gece başladı. Tren...

Ödemiş'in Üç Eylül Mahallesi’nde Demiryolu Caddesi’ndeki yaya alt geçidi için çalışmalar önceki gece başladı. Tren seferlerinin olmadığı gece saatlerinde başlatılan çalışmalar sonucunda, demiryolu çevresine monte edilen demir bariyerler nedeniyle adeta ortadan ikiye bölünen Üç Eylül Mahallesi’nin kuzeyi ve güneyi tekrar birleşecek.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ihaleyi kazanan inşaat şirketi önceki akşam Demiryolu Caddesi’ne gelerek çalışmalara başladı. İlk iş olarak demir bariyerleri kesen ve tren seferleri bittikten sonra rayları söken yüklenici firma ekipleri askı adı verilen 12 metrelik geçici demiryolu köprüsünü kurdular. Sabahki ilk tren seferi öncesine kadar süren çalışmalarda yaya alt geçidi için hafriyat kazısı yapıldı. Yaklaşık 60 gün sürmesi beklenen çalışmaların tren seferlerinin yoğunluğu nedeniyle sadece gece saatlerinde yapılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Yaya alt geçidinin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını, temel atılana kadar trenlerin askı adı verilen köprüden geçeceğini aktaran şantiye şefi Murat Süzer, “Temel atılana kadar askı köprü kullanılacak. Daha sonra askı alınarak beton zeminli köprünün inşası gerçekleşecek. Alt geçidin yüksekliği 2 metre 25 santimetre olurken, genişliği de 3 metre olacak. Gece şartlarında gerçekleşecek çalışmaları 2 ay içerisinde tamamlayarak alt geçidi halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bölgede oturan vatandaşlarımızın da çalışmalar süresince şantiye alanına girmemelerini önemle rica ediyoruz” dedi.

Yaklaşık 9 aydır bu altgeçidin yapılması için çaba harcadıklarını kaydeden Üç Eylül Mahallesi Muhtarı Bekir Uşaklı da, “Mahallemizin aylardır ortadan bölünmesine yol açan demir bariyerlere çözüm olacak alt geçit için çalışmaların başlaması çok sevindirici. Okul, sağlık ocağı, mahalle evi gibi yerlerin bulunduğu Kantarcı mevkiine geçmek için metrelerce yol yürüyen vatandaşlarımız artık dolanmadan kolayca bu alt geçit ile karşıya geçecekler. Önümüzdeki günlerde temelin de atılmasıyla sürecin daha da hızlanmasıyla alt geçit yavaş yavaş ortaya çıkacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, mahallemiz adına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz