Ödemiş'te Voltaj Düşüklüğü Vatandaşı Çileden Çıkardı

İzmir'in Ödemiş ilçesi'nde vatandaşlar, TEDAŞ'ın sağladığı elektriklerde voltaj düşüklüğü yüzünden yeterli hizmeti alamadıklarını ifade ederek...

İzmir'in Ödemiş ilçesi'nde vatandaşlar, TEDAŞ'ın sağladığı elektriklerde voltaj düşüklüğü yüzünden yeterli hizmeti alamadıklarını ifade ederek feryad ediyor. Karahayıt mevkiinde çiftçilik yapan vatandaşlar son günlerde bir hayli sıkça yaşadıkları voltaj düşüklüğü nedeniyle sık sık pompalarda dinoma yanması ve ev aletlerinde televizyon, buzdolabı, çamaşır makinası gibi ev aletlerini bile kullanırken, sık sık sorunlar yaşadığını belirttiler.

30 ÇİFTÇİ İMZA TOPLADI

Ödemiş Kaymakamlığı'na bundan 5 yıl önce toplu halde dilekçe verdikleri halde sorunlarına çözüm bulunamadığını ifade eden vatandaşlardanr Mehmet Çilli, "Bu kadar duyarsızlık insanı gerçekten çok üzüyor. Bizler elektrik parsasını bir gün geçirmiş olduğumuz zaman anında buraya kadar gelerek kesiyorlar. Ancak bizler burada yaşayan vatandaşlar olarak voltaj düşüklüğü ve trafo yetersizliği yüzünden bir dinoma yandığında bile sadece bir dinoma yanmasına yaklaşık 1. 500 TL gibi paralar vererek resmen mağdur oluyoruz. Mağduriyetimiz ise sadece bununla kalmıyor. Evde kullandığımız televizyon, buzdolabı, çamaşır makinası, gibi bir çok elektrikli ev aletleri ise voltaj düşüklüğü nedeniyle tam anlamıyla çalışmıyor. Trafo yetersizliği yüzünden yaşadığımız dinoma yangınlarına birde böyle bir mağduriyet te çabası geliyor" dedi.

Reklam
Reklam

TEDAŞ SESİMİZE ARTIK KULAK VERSİN

Uzun zamandan beri bu mağduriyeti yaşamaktan artık bıktıklarını belirten Karahayıt mevkii vatandaşlarından Sabri Akman ise, “Burada bizler gibi çok sayıda çiftçilik işi ile uğraşan vatandaşlar var. Ancak tüm hepimizde ise ortak sorun ise trafo yetersizliği ve voltaj düşüklüğü nedeniyle süregelen aksamalar. İşte bu konuda bizler 5 yıl önce yazdığımız dilekçenin bile karşılığını belirten yazıyı şu ana kadar maalesef alamadık. Ve bunun üzerine tüm bölge çiftçileri olarak elektrik sorununa çözüm aramak için, yetkili yerlere tek tek dilekçe ilew başvurarak çözüm arıyoruz. Bu konuda dayanacak gücümüz kalmadı. Zaten bizler alınteri ile çalışan çoluk çocuğunun rızkını sabahtan akşama kadar 40 ila 42 derece sıcakta güneş altında çıkarmağa çalışan insanlarız. Ortaya birde böyle sorun çıkınca çok daha mağduriyetimiz adeta ikiye katlanıyor" diye konuştu.

ACİL OLARAK TRAFO TAKVİYESİ İSTİYORUZ

Çiftçilerden İsmail Artıcak da, “Bu konuda dilekçelerimizin karşılığını en kısa zamanda bulmasını bekliyoruz. Çünkü konu son derece bizlerin özel hayatını etkiliyor. Çünkü burada bizler elektrik aksaklığı trafo yetersizliği gibi konularla uğraştığımız zaman üretim de yapamayız. Bu konuda yetkililerin en kısa zamanda bölgemize trafo takviyesi yaparak, bu sorunu ortadan kaldırmalarını bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: