Ödemiş’teki Asansörlerin Arşivi Oluşturulacak

Ödemiş Belediyesi ile İzmir Makine Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol gereği, yaklaşık bir yıldır yapılan...

Ödemiş Belediyesi ile İzmir Makine Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol gereği, yaklaşık bir yıldır yapılan denetimlerle ilgili bilgiler 28 Şubat Perşembe günü yapılan toplantıda değerlendirildi.

Belediyenin daveti üzerine Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapılan toplantıya belediye başkanı Bekir Keskin, belediye yetkilileri, makine mühendisleri, asansör bakım ve onarımını yapan firmaların temsilcileri katıldı.

Çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, bugüne kadar kentte 367 asansörün kontrolünün Makine Mühendisleri Odası yetkilileri tarafından yapıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla kontroller esnasında tespit edilen eksiklikler; belediyeye, bina yöneticilerine ve asansör bakım ve onarımı yapan firmalara bildirildi.

Eksikliklerin tamamlanma sürecinin başladığını ifade eden Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan Kelesli, “Kentimizde 450’den fazla asansör bulunduğunu tespit ettik. Ancak, bunların 400’e yakınının tescilli olduğu ve çoğunun standartlara uymadığı Makine Mühendisleri Odası raporlarıyla tespit edildi. Önümüzdeki günlerde Makine Mühendisleri Odası raporları doğrultusunda asansör denetimleri sürdürülecek ve eksikliklerin giderilmesi için, apartman sahiplerine tebligatlar yapılacak” dedi.

Toplantıda alınan kararlara göre; Belediye yetkilileri, Makine Mühendisleri Odası yetkilileri ve asansör bakım ve onarımı yapan firmalarla yapılan çalışmaların parçası olarak, asansör arşivi oluşturularak, asansörlere Ödemiş Belediyesinin logosunun bulunduğu etiketler yerleştirilecek. Bu etiketler asansörlerin belediye tarafından kayıt altına alındığını belirtecek. Vatandaşlar da bu etiketlerin bulunduğu asansörlerin güvenli olup olmadığını belediyenin verdiği etiket ile takip edebilecekler.

Reklam
Reklam

İlçedeki asansörlerin yıllık kontrolleri 2012 Mayıs ayından itibaren Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: