Ödenek Yetersizliği "buz" Programlarını Eritti

Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun 2012-2013 faaliyet programında yer alan, yurt dışındaki 10 şampiyona, "ödenek yetersizliği" dolayısıyla iptal edilirken, yurt içindeki

Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun 2012-2013 faaliyet programında yer alan, yurt dışındaki 10 şampiyona, "ödenek yetersizliği" dolayısıyla iptal edilirken, yurt içindeki 11 şampiyona ve Milli Takım kampı da ileri bir tarihe ertelendi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Short Track Kurulu Başkanı Ercüment Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun faaliyet programında yer alan ve 1-3 Şubat tarihlerinde Rusya'nın Sochi kentinde düzenlenecek olan Short Track Dünya Kupası'na antrenör Cemre Çavdar'ın yanı sıra sporcular Berk Yetişken, Selim Tanrıkulu, Mükerrem Top, Serdar İltir, İnan Eren ve Menderes Eren'in katılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

2014 Kış Olimpiyatları'nın da Sochi'de yapılacak olması bakımından önemli bir şampiyona olduğunu ifade eden Yıldırım, her yıl 6 dünya kupası yapıldığını, 2'sinin Amerika, 2'sinin Asya, diğer 2'sinin de Avrupa kıtasında organize edildiğini dile getirdi.

Avrupa kıtasındaki şampiyonadan birinin Sochi'de, diğerinin ise 8-10 Şubat tarihleri arasında Almanya'da yapılacağını vurgulayan Yıldırım, yalnızca Sochi'de organizasyona katılabildiklerini, diğer şampiyonaya ise ödenek yetersizliğinden dolayı katılmama kararı aldıklarını söyledi.

Yıldırım, sporcuların Sochi'deki performanslarının önemli olduğunu dile getirerek, "Bu tip yarışmalar dereceden ziyade, sporcularımızın gelişimine katkı sağlıyor. Derecelerini geliştiriyor. İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Short Track Avrupa Şampiyonası'nda 2 sporcumuz yarıştı. Selim 43 saniye yaptı, 42 saniyeye düşmesine çok az süre kaldı, 43.087... En iyi derecesi o. Mükerrem de 43.7 yaptı, en iyi 43.9'u vardı. Sporcularımızın bu tarz gelişim göstermeleri biz mutlu ediyor. Tabi bu dünya sıralaması için yeterli mi- Şu an için değil. Bu spora yeni başlayan bir ülke olarak sporcularımızın bu noktaya gelmeleri sevindirici ve güzel bir olay."

Reklam
Reklam

-"Bütçenin üçte birini alabildik"

Diğer şampiyonalara bütçe sıkıntısı nedeniyle katılamadıklarını bildiren Yıldırım, "Tamamen maddiyatla ilgili Short Track'ta 2 Danubia Cup'u iptal ettik. Yıl başında belirlenen bir bütçe vardı, yol haritamızı bu bütçeye göre belirledik, bütçenin üçte birini alabildik. 'Bütçe gelecek' diye yarışmalar yaptık, bunlar için ciddi harcamalarımız oldu, dolayısıyla borçlandık. Para gelmeyince bazı yarışmaları iptal etmek zorunda kaldık. Yurt içi yarışmaları ileri tarihlere erteledik ama şu an önümüzü göremiyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, mart ayında yeni yıl bütçesiyle ilgili bir gelişme kaydedilmesini beklediklerini dile getirerek, "Martta bütçemizi alır, ekonomik olarak bir sıkıntı yaşamazsak en azından 2 ya da 3 yurt içi yarışmayı yapmayı planlıyoruz. Bunlardan birinin Kocaeli'de, diğerini Erzurum'da yapmayı planlıyoruz. Takvimimizde final de Kocaeli'de gözüküyor" dedi.

-"Seyirci yoksa, sponsor da yok"-

Amatör spor branşlarına yapılan sponsorluk desteğinde harcamaların vergi matrahından indirilebildiğini hatırlatan Yıldırım, sponsorluğun önemli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Maalesef sporda ilk bakılan olay, seyirci kapasitesi. Sponsorlar, başarıyı değil de seyir oranını önemsiyorlar. Arayışlarımız var, arayışlarımız devam ediyor. Bununla ilgili dosya gönderdiğimiz büyük firmalar var. Bunu yeni yapmıyoruz, yaklaşık 3-4 yıldan beri sponsor arayışlarımız devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'un aynı zamanda yönetim kurulundayım. Kulüpte halter branşı bana bağlı. Halterde başarılı sporcularımız var. Özellikle kadınlarda dünya birincileri, dünya ikincileri var, olimpiyatlara 3 sporcumuz gitti. Sibel Şimşek, Aylin Daşdelen ve Nurdan Karagöz... Onlara dahi Kocaeli'de sponsorlukla ilgili çalmadığımız kapı kalmadı, sponsor bulamadık. Seyirci yoksa, sponsor da olmuyorlar. Bu, sporun gelişmesi açısından kötü bir durum."

-İptal edilen ve ertelenen şampiyonalar-

Bu arada, Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun 2012-2013 Sezonu Faaliyet Programı'nda iptal edilen ve ertelenen şampiyonalar ise şöyle sıralandı:

İptaller

Tarih Branş Şampiyona Ülke

Reklam
Reklam

13-16 Aralık 2012 Figür Pateni Golden Spin of Zagrep Senior (Ladies, Men, Pairs, Dance) Hırvatistan

18-22 Aralık 2012 Figür Pateni İstanbul Cup II Türkiye

20-22 Aralık 2012 Short Track Danubia Cup Slovakya

04-06 Ocak 2013 Short Track Danubia Cup Macaristan

10-12 Ocak 2013 Figür Pateni Mentor Nestle Nesquick Cup Polonya

08-10 Şubat 2013 Short Track World Cup Almanya

28 Şubat-10 Mart 2013 Curling Dünya Gençler Curling Şampiyonası Rusya

16-24 Mart 2013 Curling Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası Letonya

30 Mart-7 Nisan 2013 Curling Dünya Erkekler Curling Şampiyonası Kanada

13-20 Nisan 2013 Curling Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası Kanada

Ertelenenler

28-30 Aralık 2012 Figür Pateni Artistik buz pateni 2. grup teşvik şampiyonası (Ankara-İzmit dışındaki iller) Türkiye

28-30 Aralık 2012 Curling Türkiye Curling 1. Lig Maçları (Erkek-Kadın) Türkiye

12-13 Ocak 2013 Short Track Short Track Federasyon Teşvik Kupası-2 Türkiye

25-27 Ocak 2013 Figür Pateni Artistik Buz Pateni Türkiye Teşvik Şampiyonası Türkiye

Reklam
Reklam

25-27 Ocak 2013 Curling Türkiye Curling 1. Ligi Maçları (Erkek-Kadın) Türkiye

Figür Pateni Senkronize Buz Pateni Türkiye Şampiyonası Türkiye

16-17 Şubat 2013 Short Track Short Track Federasyon Teşvik Kupası-3 Türkiye

22-24 Şubat 2013 Curling Türkiye Curlıng 1. Ligi Finalleri (Erkek-Kadın) Türkiye

11-22 Mart 2013 Short Track Short Track Milli Takım Kampı Türkiye

15-17 Mart 2013 Figür Pateni Artistik Buz Pateni Büyükler İzmir Şampiyonası Türkiye

29-31 Mart 2013 Curling Türkiye Curling 2. Ligi Maçları (Erkek-Kadın) Türkiye

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz