Odessalı Eğitimcilerden Başkan Yılmaz'a Ziyaret

Ukrayna’nın Odessa kenti ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan “İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Odessa’nın Karadeniz Lisesi’nden...

Ukrayna’nın Odessa kenti ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan “İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Odessa’nın Karadeniz Lisesi’nden 22 eğitimci Samsun’a geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olan ve şehrimizi gezerek bazı incelemelerde bulunacak olan okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmenlerden oluşan heyet Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Yılmaz, Odessalı eğitimcileri Samsun’da görmekten ve misafir etmekten çok büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Komşu şehir Odessa ile ilişkilerimiz her gün gelişiyor ve ben bu dostluk ilişkisini gerçekten çok önemsiyorum. İşte sizlerde bu ilişkilerin daha da gelişip güçlenmesi için aracılık eden elçilersiniz ve bu nedenle sizlerin ziyaretini de çok önemsiyorum. Biz aslında birbirimize çok yakınız. Denizin bu tarafında biz karşı tarafında siz varsınız. O yüzden ben Odessa’yı kendime çok yakın buluyorum. Odessa ile bir toplu ulaşım imkanı oluşturabilirsek örneğin uçakla 1 saat 20 dakikalık bir mesafe orası; bunun ilişkilerimizin daha da gelişmesi ve sürekli olması için çok faydası olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra Yılmaz, konuklarına Samsun’un tarihi, ekonomisi ve Türkiye’deki konumu ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: