ÖDP Edirne İl Başkanı Çolak:

ÖDP Edirne İl Başkanı Nevzat Çolak, "Köylere Hizmet Götürme Birliği, borcunu ödeyemediği için yurttaşlarımızın suyunu kesme uygulamasından derhal vaaz geçmelidir"

ÖDP Edirne İl Başkanı Nevzat Çolak, "Köylere Hizmet Götürme Birliği, borcunu ödeyemediği için yurttaşlarımızın suyunu kesme uygulamasından derhal vaaz geçmelidir" dedi.

Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, yaşamın kendisi olan suyun insan için vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin, bazı köylerde su faturasını ödemeyen vatandaşların sularını kestiğini hatırlatan Çolak, şöyle devam etti:

"Köye Hizmet Götürme Birliği, kuruluş felsefesine ve ismine uymayan bir uygulamaya imza atmıştır. Su kaynakları toplumsal bir değerdir. Suyu vatandaşa ucuz ve kaliteli olarak ulaştırmak kamusal bir hizmet olarak görülmelidir. Su yönetimi toplumsal karakterli olmalıdır. Suyu bir meta ve kar amaçlı ticari bir unsur olarak gören yeni liberal anlayış ülkemizde AKP fikriyatıdır. Bu anlayış Edirne'de, Edirne belediyesinden sonra KHGB yetkililerinde olduğu görmek aynı piyasacı anlayışın iz düşümü ve sonucudur. Suyu vatandaşa ucuz ve kaliteli olarak ulaştırmak kamusal bir hizmet olarak görülmelidir. Köylere Hizmet Götürme Birliği borcunu ödeyemediği için yurttaşlarımızın suyunu kesme uygulamasından derhal vazgeçmelidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: