ÖDP Genel Başkanı: ABD, Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyor

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, emperyalist güçlerin Suriye’den elini çekmesi gerektiğini...

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, emperyalist güçlerin Suriye’den elini çekmesi gerektiğini ve Suriye’ye karşı bir dış müdahalenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret için Hatay’a gelen ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerle bir araya geldi. Burada, Türkiye’nin sınır komşusu Suriye’de yaşanan olaylar hakkında kısa bir açıklama yapan Taş, Suriye’de iki ayrı muhalefetin olduğunu söyledi. Suriye’deki muhalefetin bir kesimini gerici ve işbirlikçi olarak adlandıran Taş, diğer kesimi ise özgürlükçü ve bağımsızlıkçılar olarak tanımladı.
ÖDP’nin ilerici, özgürlükçü ve bağımsızlıkçı Suriye muhalefetinin yanında olduğunu vurgulayan Taş, şöyle konuştu: “Komşumuz Suriye’ye karşı herhangi bir dış müdahale asla kabul edilemez. Başta ABD emperyalizmi olmak üzere bütün emperyalist güçler Suriye’den elini çekmeli. AKP hükümeti ‘Model Ortaklık’ çerçevesinde ABD emperyalizminin çıkarlarına odaklanmış dış politika anlayışından vazgeçmelidir. Laik, çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı, herkesin eşit yurttaşlık hakkına sahip olduğu eşit, özgür, neo liberal sömürü politikalarına karşı sosyal bir Suriye, Suriye halkının mücadelesinin ürünü olacaktır.”
Ortadoğu’da ABD hegemonyasının güçlendirilmesinde Müslüman kardeşlerden bir AKP modeli çıkartılmak istendiğini de iddia eden Taş, “Ortadoğu’da ABD’ye karşı hattı oluşturan Şii etkinliğin kırılması da bu yolla sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu politika Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma, mezhep kavgalarını büyütme ve bölgeyi yeni bir kaosa sürükleme politikasıdır. Emperyalizmin Ortadoğu’ya dönük yeni müdahalesi; Tunus’tan Mısır’a, Libya’dan Bahreyn’e, Fas’tan Yemen’e kadar halkları, yoksulluk ve zulme mahkum eden diktatörlere karşı yükselen isyanların kapitalist küreselleşme sürecine karşı durabilme potansiyelini ortadan kaldırmayı ve bölgedeki hegemonyasını güçlendirmeyi amaçlayan bir müdahaledir. En son Suriye’de yaşanan gelişmeler de böyle bir sürecin ürünüdür. Emperyalist güçler neo liberal politikalar karşıtı tepkiyi bir Alevi-Sünni çelişmesine çekerek, hem bu muhalefeti kontrol altına almayı hem de Suriye devletini kendi çıkarları doğrultusunda terbiye ederek yeniden dizayn etmeye dönük saldırılar gerçekleştirdi. AKP hükümeti de emperyalist politikaların Suriye’de yaşama geçmesi konusunda önemli bir rol oynadı.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz