ÖDP olağan kongresi toplanıyor

ANKARA (ANKA) – ÖDP'nin Genel Başkan ile Parti Meclisi üyelerinin belirleneceği 6. Büyük Kongresi 20-21 Haziran'da "Eşitlik Özgürlük Devrim" çağrısıyla toplanıyor.

ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin krizin etkilerini en şiddetle hisseden ülkeler arasında yer aldığı bir dönemde ÖDP'nin öreceği anti-kapitalist, anti-emperyalist, enternasyonalist bir direniş hattının büyük önem taşıyacağına inanıyoruz" dedi. Sosyalist ve devrimci sıfatını hak etmenin "Kapitalizmin ıslahı değil aşılması; piyasanın regüle edilmesi değil, piyasa toplumunun ve yarattığı kar ve rekabet merkezli değerler sisteminin, IMF politikalarının tümden reddi; sadece milliyetçiliğe değil, onu yaratan ve besleyen emperyalizme tavır alınmasından" geçtiğini ifade eden Kozanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Önümüzdeki dönem ÖDP hem örgütünde, hem de kurullarında daha gençleşerek, daha kadınlaşarak, daha emekçileşerek, değişimin ‘öznesi' olabilme güvenini yeniden kazanmak zorundadır. Doğru fikirlerin ancak emekçi kitlelerle bütünleşmesi halinde anlam kazanacağını kavrayarak, toplumsal-sınıfsal dayanaklarınızı güçlendirme görevi önümüzdedir. Ancak o zaman yeniden bir toplumsal hareket haline gelebilir; emekçi kitlelere umut aşılayabilir; tarihe, geçmişe ve kaybettiğimiz arkadaşlarımıza olan sorumluluğumuzun gereğini yerine getirebiliriz."

-"ÖDP, SOL LİBERALLERLE ARASINA MESAFE KOYACAK"

Kongre çağrılarındaki ‘Eşitlik Özgürlük Devrim' vurgusuna dikkat çeken Kozanoğlu, "Kriz ortamında milliyetçi/faşist akımların, dinsel gericiliğin geniş kitlelerin korku ve öfkesini fırsat bilmeleri tehlikesi karşısında tüm diğer sol, sosyalist, devrimci güçlerle daha özgür, daha demokratik, daha eşitlikçi bir Türkiye'nin ve dünyanın mücadelesini vermek zorundayız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ÖDP'nin hem toplumsal hizmetlerin herkese eşit bir biçimde ulaşması için mücadele verdiğini, hem de bireysel hak ve özgürlükleri kararlı bir biçimde savunduğunu belirten Kozanoğlu, Türkiye devrimci hareketinin mirasına sahip çıktıklarını vurgulayarak "ÖDP solu, sosyalistleri kendi dümen suyuna sokmaya çalışan, adeta sömürgeleştirmek için gayret sarfeden sol liberal eksenle de, milliyetçi/devletçi/otoriter çevrelerle de arasına net bir mesafe koymaya kararlıdır" dedi. ÖDP'nin vefanın partisi olduğunu söyleyen Kozanoğlu, "Şu ana kadar yollarımızın ayrıldığı, belki bundan sonra da ayrı düşecek arkadaşlara parti programına, kuruluş ilkelerine sahip çıktıkları ölçüde partinin kapıları her zaman açık kalacaktır" diye konuştu. Kozanoğlu, "ÖDP, siyaset kültürünü hiçbir zaman güç ve iktidar heveslerine, siyasi ikbal vaatlerine tutsak etmeyecektir" dedi.