ÖDP'den, Başbakan Erdoğan'a Suç Duyurusu

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, BDP Milletvekillerinin terör örgütü üyeleriyle kucaklaşmasına...

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, BDP Milletvekillerinin terör örgütü üyeleriyle kucaklaşmasına ilişkin “Yargıya gerekenleri söyledik, yargı da gereğini yapıyor, biz de Parlamento’da gereği neyse onu yapacağız.” şeklindeki sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. ÖDP’liler konuşmanın yargıya talimat olduğunu savundu.

İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan ÖDP’liler Başbakan Recep Erdoğan’ı eleştirdi. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 5 Eylül’de Erdoğan’ın kamuoyuna yaptığı açıklamada BDP Milletvekillerinden hareketle ‘yargı gereğini yapacak’ şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Taş, “Biz bunun yargıya talimat olduğunu düşünüyoruz. Başta anayasanın başlangıç ilkeleri olmak üzere anayasanın ihlali anlamına geldiğini düşünüyoruz. Demokratik yaşamın vazgeçilmez parçası olan bir siyasi parti olarak, Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak kamu görevi niteliğimizden ve demokratik görevimizin sonucu olarak Başbakan Erdoğan hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunuyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan’ın daha önce de Ergenekon davasının savcısı olduğunu söylediğini hatırlatan Taş, “Buna benzer örnek çoktur. Yargı siyasi iktidara özellikle 2010 referandumundan sora daha bağımlı hale getirilmiştir. Türkiye’de sistem tartışması yapılıyor, başkanlık mı yarı başkanlık mı diye. Ama görünen o ki Türkiye fiili bir başkanlık sistemiyle, tek adam sistemiyle yönetilmektedir.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından ÖDP’liler suç duyurusunu içeren dilekçeyi savcılığa verdi. Dilekçede, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 138. maddesine aykırı davranarak anayasal suç işleyen ve bu kapsamda görevini kötüye kullanan şüpheli hakkında anayasanın 68. maddesinden alınan hak ve yetki ile yasal soruşturma ve kovuşturma yapılarak kamu davası açılması için suç duyurusu ve şikayette bulunuyoruz.” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz