ODTÜ Senato Duyurusu:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Senatosu'nca yapılan duyuruda, uzun tutukluluk süresine ilişkin sorunlara dikkati çekilerek, hak ve özgürlükler alanının evrensel

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Senatosu'nca yapılan duyuruda, uzun tutukluluk süresine ilişkin sorunlara dikkati çekilerek, hak ve özgürlükler alanının evrensel değerlere uygun biçimde düzenlenmesi istendi.

ODTÜ Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Senato'nun 31 Temmuz 2012 tarihli toplantısında, kamuoyuna açıklanmak üzere Senato duyurusu hazırlandı.

"Türkiye'de süregelen kimi soruşturma, tutuklama ve baskılardan hak ve özgürlüklerin de yara aldığının bilinen bir gerçek olduğunu" savunulan duyuruda, bu bağlamda, bilim insanlarına, öğrencilere ve basın mensuplarına yönelik bu tür uygulamalarla akademik değerlerin ve ifade özgürlüğünün gerilediği görüşünün yurt içinde ve yurt dışındaki akademik çevrelerde de yaygın olarak paylaşıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Tutukluluk sürelerinin uzamasıyla yargılama sürecinin kendisinin bir cezalandırma aracı haline gelmesinin ülkede ağır bir baskı ortamı oluşturduğu öne sürülen duyuruda, bunun da kamu vicdanını rahatsız ettiği bildirildi.

Üçüncü yargı paketinin, bu sorunları ortadan kaldırmadığı savunulan duyuruda, şunlar kaydedildi:

"2000'li yıllarda ülkemizi hala insanların fikir suçlarından ötürü yargılandığı bir ülke görünümünden kurtaracak uluslararası standartlara uygun adil yargılanma koşullarını gerçekten sağlayacak adımların en kısa sürede atılmasını öncelikle bekliyor, hak ve özgürlükler alanının evrensel değerlere uygun biçimde düzenlenmesini istiyoruz."

Muhabir: Selma Kasap

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: