ODTÜ Yerleşkesi'ndeki Gerginlik

Ankara Barosu, Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı tören sırasında "yaşanan gerginliği" kınadı.

Ankara Barosu, Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı tören sırasında "yaşanan gerginliği" kınadı.

Ankara Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, emniyetin protesto haklarını kullanmak isteyen öğrencilere karşı "ölçüsüz güç ve gaz kullandığı" savunuldu.

Olaylar sırasında başına gaz bombası isabet eden bir öğrencinin de yaralandığı anımsatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Öğrencilerin şiddet içermeyen protesto eylemleri sırasında emniyet güçlerinin şiddet boyutuna varan ölçüsüz güç kullanımını demokrasi adına kaygı ve tepkiyle karşılıyoruz.

Reklam
Reklam

Katılımcı ve çoğulcu demokrasi anlayışı gereği, şiddet içermeyen protesto gösterileri en temel demokratik haklardandır.

Ankara Barosu olarak, demokrasiyi hedef alan bu uygulamaları şiddetle kınıyor; demokratik protesto haklarını hukuka uygun biçimde kullanan öğrencilerin yanında olacağımızı, faşizm boyutlarına ulaşan baskı ve hukuksuzlukların karşısında kararlılıkla duracağımızı ve süreci büyük bir titizlikle izlemeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz."

Muhabir: Fevzi Çakır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: