ODTÜ Yerleşkesindeki Gerginlik

Eskişehir'de bir grup öğrenci ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik sonrası bazı öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto etti.

Eskişehir'de bir grup öğrenci ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik sonrası bazı öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto etti.

Köprübaşı'nda toplanan bir grup öğrenci, ellerine aldıkları pankartla slogan atıp Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Burada bir süre daha slogan attıktan sonra grup adına basın açıklaması yapan Ayçe Yılmaz, gözaltına alınan öğrencilerin avukatlarıyla görüşmesine izin verilmeden adliyeye sevk edildiğini iddia etti.

Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylarla ilgili Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce başlatılan soruşturma kapasımında 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, Ankara Emniyet Müdürlüğü, haklarında gözaltı kararı çıkartılan 12 kişiden 10'u yakalanmış, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından zanlılar bugün Ankara Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz