Odtü'de "android Geliştirici Günleri" Etkinliği

Türkiye'nin ve dünyanın farklı kentlerinden Google geliştirici grupları ve teknoloji topluluklarının birlikte hazırladığı "Android Geliştirici...

Türkiye'nin ve dünyanın farklı kentlerinden Google geliştirici grupları ve teknoloji topluluklarının birlikte hazırladığı "Android Geliştirici Günleri" etkinliği ODTÜ'de düzenlenecek. 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğe, 7 farklı ülkeden 15 organizatör topluluk katılacak.

"Android Geliştirici Günleri" etkinliği 14-15 Haziran tarihlerinde ODTÜ'de gerçekleştirilecek. Toplam 60 konuşmacıdan 20’sinin yurt dışından katıldığı etkinliğe bin 500 kişinin katılması bekleniyor. Katılımın ücretsiz olduğu, gönüllüler tarafından organize edilen ve Türkiye'de teknoloji geliştiriciliğini küresel seviyeye çıkarmak için bir kıvılcım olmayı hedefleyen, Android teknolojileri ve mobil dünya üzerine seminerler ve yarışmalar içeren bir teknoloji konferansı olan Android Geliştirici Günleri'nde Lars Vogel, Eric Lafortune, Bemd Schulze, Mark Allison gibi Android dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak yer alıyor.

Reklam
Reklam

Etkinlikte ayrıca, 14 Haziran Cuma günü 13.30 da başlayacak ve 15 Haziran Cumartesi günü 13.30'da son bulacak olan yarışmada, Android geliştiricileri 24 saat aralıksız kod yazarak yarışacaklar. Yarışmada dereceye girenlere Turkcell tarafından çeşitli hediyeler verilecek. Android Geliştirici Günleri'ne katılanlara Dubai'de iş kurma fırsatı sunan, pazara çıkabilecek yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin arandığı Innov-a-thon'Lite girişimcilik yarışmasının Ankara ayağı da etkinlik kapsamında gerçekleşiyor. 3 saatlik maraton sonunda kazanan gruplara Dubai'de fikirlerini gerçekleştirme imkanı için ulaşım, konaklama ve danışmanlık gibi kaynaklar Turn8 tarafından sunuluyor.

Etkinliğe birçok yerli ve yabancı firma sponsor oluyor. Platin Sponsorlar; Turkcell ve Qualcomm, Gümüş Sponsorlar; Blackberry, Paypal ve Alcatel, Banka ve Finans Sponsoru; İş Bankası, İletişim ve Medya Sponsorları; ShiftDelete.net, Webrazzi ve Tivilog, Basın Sponsorları; Btnet.com.tr, BThaber, Radyo ODTÜ, Tanıtım Sponsoru; indir.com, Ürün Sponsorları; Pusula, Koza Yayın Dağıtım ve Seçkin Yayıncılık, Canlı Yayın Sponsoru; paylas.com. Ayrıca Pozitron, STM, Netmera, Peak Games, ODTÜ Teknokent ve Texas Instruments da sponsorlar arasında yer.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: