ODTÜ'de boykot

ODTÜ öğretim elemanları ve öğrencileri, ODTÜ'de yaşanan polis şiddetini protesto etmek için "Şiddet varsa, polis varsa, ders yok" sloganıyla bugün derslere girmedi.

ANKARA (ANKA) - ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ Öğrencileri, Eğitim Sen ODTÜ Temsilciliği ve ODTÜ Mezunları Derneği, üniversitelerinde yaşanan polis şiddetini protesto amacıyla dersleri boykot etti. "Şiddet varsa, polis varsa, ders yok" sloganıyla başlatılan boykot nedeniyle çok sayıda öğretim elemanı derslerini iptal etti. Hazırlık Bölümü'ndeki tüm dersler iptal olurken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki bölümler ile Tarih ve İnşaat bölümlerinde büyük oranda ders yapılmadı.

-"BİR DAHA BÖYLE BİR DURUMUN YAŞANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"-

Reklam
Reklam

Öğrenciler, öğretim görevlileri ve okul çalışanları, saldırıları protesto etmek için saat 13.00'te Fizik bölümü önünde bir araya geldi. ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Himmet Şahin, polisin öğrencilere düşman gibi saldırdığını, okulu savaş alanına çevirdiğini belirterek, ODTÜ Mezunlar Derneği olarak öğrencilerin yanında olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Ali Gökmen de yaşanan şiddetten sadece öğrencilerin değil, öğretim görevlilerinin de ciddi biçimde etkilendiğini vurguladı. Polisin okula girmesinin eğitime büyük zarar verdiğini ve bir daha böyle bir durumun yaşanmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Gökmen, "Boykot kararını hep birlikte yaptığımız toplantıda, en alt düzlemlerde aldık. Üniversite bileşenleri olarak yaşanan saldırıya karşı ortak bir duruş sergilemek gerektiğini düşündük" dedi.

Basın açıklamasının ardından U3 Amfisi'nde alternatif ders düzenlendi. Derse onlarca öğretim görevlisi, okul çalışanı ve binden fazla öğrenci katıldı.

Anahtar Kelimeler: