ODTÜ'de Reyhanlı protestosu

Reyhanlı'daki bombalı saldırıları protesto için ODTÜ’den Dışişleri Bakanlığına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

Ankara’da Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaları protesto gerekçesiyle ODTÜ kampüsünde toplanıp yürümek isteyen kalabalıkla polis arasında arbede çıktı.

Polis, izinsiz yapılan gösteriyi engellemek için kendilerine taş atarak uzun süre direnen gruba karşı biber gazı, boyalı suyun yanı sıra plastik mermi kullandı. Plastik mermi isabet eden bir gösterici yere yuvarlandı. Bir süre yerde yatan gösterici kalkıp kaçmaya başladı. Bu arada müdahale esnasında göstericilerin yanı sıra bazı polislerin de çeşitli yerlerinden yaralandığı gözlendi. Polisler olay yerine çağrılan ambulansta tedavi edildi.

Reklam
Reklam

ODTÜ kampüsü içinde öğleden bu yana göstericiler, polisin zırhlı araçlarla kurduğu barikatı aşmak için mücadele ediyor. Henüz sona ermeyen olayları yakıştırmak için çevreden polis takviyesi yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: