ODTÜ'de YÖK protestosu

ANKARA (İHA) - Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde bir grup öğrenci Yüksek Öğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto etti.

ODTÜ Fizik Bölümü önünde toplanan ve kendilerini ODTÜ'lü öğrenciler olarak nitelendiren bir grup, "Sermaye, YÖK, Jandarma Defol, Üniversiteler bizimdir" yazılı bir pankart açtı. Grup, "YÖK kalkacak, üniversiteler bizimle özgürleşecek", "Yaşasın parasız, demokratik, özerk üniversite", "Yaşasın anadilde eğitim" gibi sloganlar attılar.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, YÖK'ün 6 Kasım 1981 olan kuruluş tarihi nedeniyle biraraya gelindiği belirtilerek şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Bizler araştırma fonlarında her geçen gün azaltılan, kadro sıkıntısı yaşayan, yaptığı araştırmalar şirketler tarafından belirlenen bilim emekçileriyiz. En temel hakkımız olan eğitimi parayla satın almak zorunda kalan öğrencileriz. AK Parti hükümeti, üniversitede reform yapmaya çalıştığını iktidara geldiğinden beri dillendirmekle, bizlere, ilerici, değişimden yana olduğunu göstermeye çalışıyor. Ancak, bizler toplumun aydın yüzü olan üniversitelere bir hançer gibi saplanan faşist, baskıcı YÖK'ü tanıdığımız kadar AK Parti'yi de tanımaktayız. Gerici sermayenin yılmaz savunucusu AK Parti bugüne kadar YÖK'ün yaptığı gibi üniversiteleri bir yandan sermayenin hizmetine sunmaya çabalarken bir yandan da Ortaçağ karanlığına geri götürmeye çalışmaktadır".

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup daha sonra olaysız dağıldı.