ODTÜ'deki Olaylar-CHP Akçakoca İlçe Başkanı Badanoz: "Bir Bilim Ve Teknik Üniversitesinde Protestoya Karşılıkgüvenlik Güçlerinin Uyguladığı Şiddeti Kınıyoruz"

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Nurol Badanoz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) Göktürk-2 uydusunun fırlatılması törenleri sırasında yaşanan olaylarla ilgili, "Bir

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Nurol Badanoz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) Göktürk-2 uydusunun fırlatılması törenleri sırasında yaşanan olaylarla ilgili, "Bir bilim ve teknik üniversitesinde protestoya karşılık güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddeti kınıyoruz" dedi.

Badanoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerin bilim, teknik ve kültür yuvası olduklarını, şiddetin asla üniversitelerde barınamayacağını anlattı.

"Bir bilim ve teknik üniversitesinde protestoya karşılık güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddeti kınıyoruz" diyen Badanoz, "Eğer polis orada olmasaydı bu olaylar yaşanmazdı. Polisin üniversitede ne işi var- Ellerinde silah ve jop ile gelirse olaylar bu safhaya kadar gelir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Badanoz, ODTÜ'nün bilim ve teknikte Türkiye ve dünyada sayılı üniversiteler arasında yer aldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"ODTÜ, bir bilim ocağıdır. Bilim ve teknikte dünyada ve bölgede en üst noktada, Türkiye'de ise birinci sıradadır. Uzay bilimlerinde başarılı bir üniversitedir. ODTÜ, AK Parti karşıtı olduğu için hükümet tarafından dağıtılmak istenmektedir. Bu kendi karşıtı olduğu bir üniversiteyi dağıtmak için yapılmış bir harekettir."

Muhabir: Soner Şen - Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: