ODTÜ'den Cumhurbaşkanlığı mesajı

ANKARA (ANKA)- 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Nerede ODTÜ'lüler" demesine neden olan cumhurbaşkanlığı seçimleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Senatosunun toplantısında tartışıldı. Senato, "Dini siyasete alet eden, laiklik karşıtı, kadın erkek eşitliğine ve bilimin yol göstericiliğine inanmayan bir Cumhurbaşkanı'nın seçilmesi toplumsal barışı bozacaktır" diyerek, adayların uzlaşı ile belirlenmesinin esas olduğunu bildirdi.

ODTÜ Senatosu, cumurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin dikkatle izleneceği ifade edelirken, "Senatomuz, Cumhuriyetimizin kazanımlarını, geleceğini ve anayasal düzeni tehlikeye atabilecek gelişmelere kararlılıkla karşı duracaktır" denildi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanının devletin başı olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milleti'nin birliğini temsil eder. Anayasa'nın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir. Bu nedenle, yasama, yürütme ve yargı ile ilgili görevleri üstlenecek ve yetki kullanacak olan Cumhurbaşkanımızın toplumsal uzlaşı içinde belirlenecek adaylar arasından seçilmesi esastır" görüşü savunuldu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanının, üniversiteler ve yargı başta olmak üzere demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan tüm Anayasal kurumlarla barışık, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin temel ilkelerini özümsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeyen, çağdaş düşünce yapısına sahip, tutum, davranış ve söylemleri ile topluma örnek bir kişilik sergilemesi gerekir. Bu özellikleri taşımayan, dini siyasete alet eden, laiklik karşıtı, kadın erkek eşitliğine ve bilimin yol göstericiliğine inanm,ayan bir Cumhurbaşkanı'nın seçilmesi toplumsal barışı bozacaktır."

Reklam
Reklam