ODTÜ'lü öğrencilerden suç duyurusu

ANKARA (İHA) - ODTÜ'lü bir grup öğrenci, 30 Mayıs 2006 tarihinde ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde düzenlenen "Kemalist Devrimin Düşünsel Kaynakları Sempozyumu"nda çıkan olayların ardından, İşçi Partisi (İP) ve ODTÜ yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne gelen bir grup ODTÜ'lü öğrenci, basın açıklamasının ardından İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İP üyeleri ve ODTÜ Rektörlüğü hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Müracaat ve Suçüstü Savcılığı'na verdi. Verilen dilekçede, ODTÜ'lü olarak sempozyuma katıldıklarını ve sempozyumun başlamasından yarım saat sonra İP üyesi bir grubun "Sessiz olun, yoksa sizi yere sereriz" tehdidinde bulunduklarını ileri süren öğrenciler, arkadaşlarının bu kişiler tarafından dövüldüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

ODTÜ öğrencisi olmayan kişilerin okula girmesine tepki gösteren öğrenciler, bu konuda da soruşturma başlatılmasını istedi. Dilekçede, herhangi bir yasal olmayan amaçla sempozyuma katılmadıklarını belirten öğrenciler, ilgililer hakkında kasten yaralama, "eziyet, tehdit, cebir, eğitim ve öğretimin engellenmesi, inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasının engellenmesi, kişilerin huzur ve sükununu bozma, görevi kötüye kullanma, kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma" iddialarıyla haklarında dava açılmasını talep etti.