ODTÜ'lülerden Gökçek'e istifa çağrısı

Ankara (AA)- ODTÜ Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tarık Şengül, "Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere, tüm yetkilileri istifaya, İçişleri Bakanını, sorumlular hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz" dedi.

Doç. Dr. Şengül, aralarında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Tosun ve Prof. Dr. Ahmet Acar'ın da bulunduğu, 257 öğretim elemanı adına, Ankara'daki su sıkıntısına ilişkin olarak Kızılay Güvenpark'ta bir basın açıklaması yaptı. "Bilimsel akılcılık ve planlama anlayışından uzak, kısa vadeli politikalarla yürütülen iş bitirici belediyecilik anlayışının, başta Ankara olmak üzere, bir dizi kentte ortaya çıkan su sorununun gerçek nedeni olduğunu" öne süren Şengül, "Kentin gerçek sorunlarına eğilmek
yerine, plansız, programsız ve göstermelik yatırımlarla göz boyamayı hedefleyen yaklaşım, susuzluğun ortasında patlayan borularla birlikte iflas etmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Şengül şunları kaydetti:

"Milyonlarca insanın sağlığı ve geleceği, küresel ısınma ve benzeri türden tehditlerle karşı karşıya olduğumuz bir çağda, plansızlığı ve keyfiliği ilke edinen ve gelecekte karşılaşılabilecek sorunlara göre çok daha küçük sayılabilecek bir krizde çöküp, çaresizleşen çağ dışı yaklaşımlara teslim edilemez. ODTÜ Öğretim Elemanları olarak, ortaya çıkan krizde çağ dışı ve keyfi yaklaşımları ile birinci derece sorumlulukları bulunan, başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere, tüm yetkilileri istifaya, İçişleri Bakanını, sorumlular hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz."