ODÜ En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasına Girdi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "2006 Yılında kurulduğunda 5 bin 500'lerde olan öğrenci sayısını bugün 12 bin

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "2006 Yılında kurulduğunda 5 bin 500'lerde olan öğrenci sayısını bugün 12 bin 500'lere çıkarmış olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Rektör Yarılgaç, yaptığı yazılı açıklamada, ODÜ'nün yüzde 90,18 doluluk oranına ulaştığını belirterek, Ordu Üniversitesi'nin kendisi ile birlikte kurulan Karadeniz bölge üniversiteleri içinde en çok tercih edilen üniversiteler arasına girdiğini ifade etti.

ODÜ için bu yıl açılan 3 bin 770 kontenjanın 3 bin 401'inin tercih edildiğini hatırlatan Yarılgaç, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bugün ODÜ bünyesinde, 10 fakülte, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü ile bu bölümlerde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü 95 programımızla Ordu'nun gelişen ve geliştiren simgesi olmaktan mutluyuz. 2006 yılında kurulduğunda 5 bin 500'lerde olan öğrenci sayısını bugün 12 bin 500'lere çıkarmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Mevcut öğrenci kapasitesi incelendiğinde Ordu Üniversitesi'nin, genç bir üniversite olmasına rağmen, bölgesel bir üniversite olmayı başardığı görülüyor. İlimiz için önemli olan bu gelişme gösteriyor ki pek çok genç, Ordu Üniversitesi'ni kariyer yolunda geleceğe atılan sağlam bir adım olarak kabul ediyor ve Ordu Üniversitesi'nde buluşuyor. Bu yıl ODÜ'yü tercih eden öğrenciler arasında yüzde 36,71'lik oranla yine Ordu ili birinci, yüzde 11,64'lik tercih oranı ile Samsun ikinci, 8,30'luk tercih oranı ile Trabzon üçüncü ve 6,27'lik tercih oranı ile Giresun ili dördüncülüğü paylaşmıştır."

Yarılgaç, ODÜ'yü Ordu'nun değil, ülkenin bir markası olarak yaşatabilmek için çalıştıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: