Odü Projeleri İle Göz Kamaştırıyor

Ordu Üniversitesi (ODÜ) bilimde gerçekleştirdiği projeleri ile göz kamaştırıyor.Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ’de...

Ordu Üniversitesi (ODÜ) bilimde gerçekleştirdiği projeleri ile göz kamaştırıyor.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ’de yürütülen 2012-2013 yılı TÜBİTAK ve AB Projelerini değerlendirdi. Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bilimsel araştırmalara ve projelere destek veriyoruz. Biliyoruz ki üniversiteler evrensel bilime olan katkıları, yetiştirdikleri öğrencilerin başarıları ve bulundukları bölgeye verdikleri kazanımlar ile birlikte ayakta kalabilirler. Eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet ederek bulunduğu bölgeyi kendisi ile birlikte geliştirme çabası tüm üniversitelerin olduğu gibi bizlerin de en önemli görevidir. İnsan odaklı eğitim anlayışıyla geleceğe yön verecek olan gençleri yetiştiren ODÜ akademisyenlerinin her türlü fiziksel ve teknolojik alt yapılarına destek sağlamak, gerçekleştirilen çalışmaları daha da ileri noktalara taşımak için en önemli adımdır” dedi.

Reklam
Reklam

ODÜ Bilimsel Araştırma Projesi’ne (ODÜBAP) 20 bin TL destek sağladıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, “Üniversitemiz öğretim üyelerine özellikle, bilimsel araştırma ve tez projeleri için mali destek sağlayarak üniversitenin akademik başarısının yükseltilmesine katkı sağlamak olan ODÜBAP’ta 39 projeye 250 bin TL destek sağladık. Ocak 2012’de ise başvurusu yapılan projelerden; 13 tanesi Ziraat Fakültesi’nden, 12 tanesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden, 4 tanesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nden, 2 tanesi Diş Hekimliği’nden, 2 tanesi Tıp Fakültesi’nden, 1 tanesi BESYO’dan, 1 tanesi Ünye İİBF’den BAP ile desteklenmiştir. Bilime ışık tutmayı hedefleyen ODÜ’lü akademisyenlerden 22 tanesi Ziraat Fakültesi’nden, 6 tanesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nden, 4 tanesi Ünye İİBF’den, 2 tanesi Fatsa Deniz Bilimleri’nden, 1 tanesi BESYO’dan, 1 tanesi Diş Hekimliğinden, 1 tanesi Ulubey MYO’dan, Temmuz 2012’de BAP’a başvurarak destekleme yönünde işlemleri devam etmektedir” diye konuştu.

“ODÜBAP dışında TÜBİTAK ve AB destekli 16 projemiz daha mevcut” diyen Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Sürekli eğitim kalitesi ile çalışanlarının yenilikçi düşüncelerini önemseyen üniversitemizde akademik birimlerde yapılan bilimsel araştırmaların kalitesini yükseltmeyi kendisine vizyon edinmiş Bilimsel Araştırmalar Koordinasyon Birimimizin (ODÜBAP) yürüttüğü 39 projemizin yanında TÜBİTAK ve AB destekli yürüttüğümüz 9 tanesi yürürlükte olan toplam 17 projemiz daha bulunmaktadır. ODÜ’de 2012-2013 yılında BAP Koordinasyonluğu dışında yürütülen toplam 17 proje Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı ve Bor Araştırma Enstitüsü tarafından desteklenmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: