ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: "Öğrencilerimizeverilecek Eğitimin Standartlarını Üstün Tutmaçabamız Var"

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Öğrencilerimize verilecek eğitimin standartlarını üstün tutma çabamız var" dedi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Öğrencilerimize verilecek eğitimin standartlarını üstün tutma çabamız var" dedi.

Yarılgaç, üniversitenin tıp fakültesi laboratuvarının donatımı için gerçekleştirilen yardım kampanyası adına düzenlenen basın toplantısına katıldı.

ODÜ Tıp Fakültesi morfoloji binasında yapılan toplantıda, yardım kampanyasının amacını anlatan Yarılgaç, şunları söyledi:

"Büyük emekler harcayarak bugünlere geliyoruz. Görüldüğü gibi ODÜ Tıp Fakültesi morfoloji binası hizmet verecek duruma geldi. Fakat boş ve birçok ihtiyacı olan bir bina. Devletin veya üniversitemizin kendi imkanlarıyla yapılabileceği birçok husus var. Alet ekipmanından tutun, teçhizatına kadar. Ama biz burada daha üst düzey nasıl olabilir çabası içerisindeyiz. Özellikle öğrencilerimize verilecek eğitimin standartlarını üstün tutma çabamız var. Bu konuyla ilgili bir yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya ile ilgili de olumlu geri dönüşler almaktayız."

Reklam
Reklam

Şehrin, mutlaka üniversiteye desteği olması gerektiğini vurgulayan Yarılgaç, "Bu desteği birçok üniversitede görüyoruz. Biz burada en küçük katılımcıdan, en büyük işletmeci ve sanayicimize kadar neler yapabileceğimizi görmek üzere toplandık. Tıp Fakültesi dekanımız ve diğer yetkili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili cansiparane çalışıyorlar. Fiziki alanlarımız yeterli olmamasına rağmen, kendilerinin üst düzeyde de katkılarını görüyoruz. Bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarılgaç, eğitim, öğretim ve araştırmanın kendileri için en öncelikli konular olduğunu belirterek, "Bunlarla ilgili yapacağımız laboratuvarlarda çalışmalar olacaktır. Bu konuyla ilgili halkımızın, şehrimizin ve ODÜ'nün mutlaka yardım edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

-"600 yataklı bir hastanenin yapımına başlanacak"-

ODÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının bittiğini ifade eden Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 1 ay içerisinde de tamamen tapu işlemleri bitecek. Sonrasında da Sağlık Bakanlığı ile yapacağımız protokol üzerine burada gayri resmi olarak söylenen 600 yataklı bir hastanenin yapımına başlanacak. Burayı bir sağlık kompleksi haline getireceğiz. Üniversitemizin alanını hem genişleteceğiz hem de morfoloji binasından doğuya kadar olan kısmını kamulaştırıp, o alanı sağlık kompleksi haline getirmeyi düşünüyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Eyüp Elevülü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: