Ödüllerde taksit dönemi

ANKARA (AA)- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, ödül yönetmeliğinde değişikliğe giderek, ödüllerin bundan sonra taksitle verilmesini kararlaştırdı.

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, bundan sonra ödüller, federasyon başkanının teklifi, ödül değerlendirme komisyonunun görüşü ve genel müdürün onayıyla aynı nitelikteki takip eden müsabakanın tarihine kadar büyüklerde 4, gençlerde ve ümitlerde 3, yıldızlarda ise 2 eşit taksitle verilecek. Yeni yönetmelik, teknik direktörler veya antrenörler için de geçerli olacak.

Reklam
Reklam

Yeni yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklik ise ödüllerin durdurulması veya geri alınması yönünde yapıldı.

Yapılan değişikliğe göre dopingli olduğu tespit edilenlere, doping için numune vermekten kaçınanlara, dopingle ilgili uluslararası kuralları ihlal eden veya doping sebebiyle tedbirli olarak ceza kurullarına sevk edilenlere, devletin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetin niteliklerinden herhangi birini değiştirme veya ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetlerden dolayı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılanlara, ödülün ilk taksit veya takip eden taksitlerinin alınmasından sonraki dönemde, bir müsabakada veya herhangi bir şekilde dopingli olduğu tespit edilenlerin, ilk müsabakadan almış olduğu ödülün taksitleri ödenmiş ise geri alınmayacağına, ancak kalan taksitlerin ödenmemesine karar verildi.

Ayrıca, olimpik olmayan branşların ödül yönetmeliğindeki belirsizlik de bu yeni yönetmelikle ortadan kaldırıldı.

Kurulacak komisyon, olimpik olmayan branşlarda kazanılacak başarılara göre ödül verilmesini sağlayacak.

Reklam
Reklam

Komisyon, müsabakaların önemi, ilgili spor dalının gelişmişliği, katılımcı ülkelerin sporcu sayısı ve ülke tanıtımına katkısı gibi hususları göz önünde bulundurarak ödülün miktarına karar verecek.