Ödülü Aldı, Huzurevine Koştu

Erol POLAT/DARICA İstanbul'un "7 tepeli şehir" olmasına atfen ekonomi, kültür- sanat, bilim, sosyal sorumluluk, yatırım, marka ve şehircilik olmak üzere

Erol POLAT/DARICA İstanbul'un "7 tepeli şehir" olmasına atfen ekonomi, kültür- sanat, bilim, sosyal sorumluluk, yatırım, marka ve şehircilik olmak üzere 7 ayrı kategori altında başarı gösteren kişi, kurum ve kuruluşların ödüllendirildiği törende 'Bilim' dalında Türkiye'yi uluslararası camiada en iyi şekilde temsil ettiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden ödülünü alan Prof. Dr. Serap Tilav, törenin hemen ardından 15 yıldan bu yana Darıca Memduh Kızılağaç Huzurevi’nde kalan annesi Leyla Tilav ile babasğ Adnan Tilav’ı ziyaret ederek mutluluğunu paylaştı.
'HUZUREVİNDE MUTLUYUZ'
Çocuklarıyla her zaman gurur duyduklarını söyleyen anne Leyla Tilav, 15 yıl önce geldikleri Darıca Memduh Kızılağaç Huzurevinde de mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:
"İstanbul Erenköy’deki evimizde yıllarca 3 boyutlu maket evler yaptım. Daha sonra bu maketlerde kullandığım yapıştırıcılar ve açtığım sergiler nedeniyle rahatsızlanınca doktorum, bana havası temiz ve deniz kenarı bir yerde yaşamamı tavsiye etti. Biz de, burayı bulup araştırdık ve 15 sene önce yerleştik. Hiçbir şikayetimiz yok çok mutluyuz,. Kızımız da işi gereği uzun yıllardan bu yana Antartika’da çalışıyor. O da bizim burada huzurlu ve mutlu olduğumuzu bildiği için içi rahat olup gözü arkada kalmıyor."
DAĞA SOYADINI VERMİŞLER
Pof. Dr. Serap Tilav ise, aldığı ödülün kendisini onurlandırdığını, özellikle Türkiye’nin bilime verdiği değer nedeniyle oldukça mutlu olduğunu söyledi. Serap Tilav şöyle konuştu:
"1991 yılında Antartika’nın sıfır noktasına Güney Kutbu’na, giden ilk Türk Bilim Kadını olmuştum. Antartika’nın buzullarında bir sürü keşifler oldu, o keşiflerden dolayı Antartika’ya verdiğim emekten dolayı 2005 yılında Antartika’nın kıyısında, Antartik dağlarının tepesinde bir dağa soyadımı verdiler. Çanak gibi çok tatlı bir buzulun doğduğu yer olması ve benim de bayan olmam nedeniyle adımı oraya verdiler."

Reklam
Reklam

FOTOGRAFLI

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: