ODÜ'lü öğrenciler barınma sorunu yaşamıyor

Kefelioğlu, üniversitemizde hiç bir öğrenci yurt sorunu yaşamadı, bundan sonra da öğrencilerimizi mağdur etmemek için gayret göstereceğiz.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu yaptığı açıklamada, Ordu Üniversitesi'nin Türkiye'de bir çok üniversite ile aynı anda kurulduğunu ancak ODÜ'nün diğer üniversitelerden bir farkının olduğuna dikkati çekti. Ordu Üniversitesi çatısı altında 10 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğünü de belirten Kefelioğlu, şöyle devam etti:

''ODÜ'nün kurucu rektörü olarak atandığımda öncelikli olarak öğrencilerimizin mağdur olmamaları adına çalıştık ve kendilerinin barınma sorununu çözdük. Öncelikli olarak il merkezinde hemen projesini ortaya koyarak bin kişilik yurt binası inşaatına başladık. Bununla da yetinmeyip, fakülte ve yüksek okullarımızın bulunduğu bazı ilçelere geçici yurtlar oluşturduk. Bunu da bazı çok katlı binaları yurt şekline çevirerek çözdük. Ancak bu şekilde kısa süreli barınma sorununu çözebilirdik. Şu ana kadar barınma konusunda sorunları tam anlamıyla çözdük diyebilirim. ODÜ kurulalı 4 yılı geçti. Bu zamana kadar hiç bir öğrencimiz yurt sorunuyla ilgili şikayette bulunmadı. Göreve başladığım günden bu yana üniversitemizde hiç bir öğrenci yurt sorunu yaşamadı, bundan sonra da hiçbir öğrencimizi mağdur etmemek için gayret göstereceğiz. Bu da üniversitemizin ne kadar geliştiğini ortaya koymaktadır. Bizimle beraber bir çok üniversite kuruldu, ancak yurt sorununu tam anlamıyla çözen tek üniversiteyiz diyebilirim. Bu da bizim farkımızı açıkça ortaya koymaktadır.''

Reklam
Reklam

Kefelioğlu, Cumhuriyet Mahallesi yerleşkesi içerisine yapılan bin kişilik öğrenci yurdunun yıl içerisinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz